Mindenki sörözik a hétvégén?

Borászportál
2014. június 13., 10:42


Megnyitotta kapuit a IV. Budavári Sörfesztivál, amely 200 féle sörkülönlegességgel, a legjobb hazai, import és kézműves nedűkkel várja a vendégeit. Idén a nagy sörgyárak és a hazai főzdék mellett Csehország is kitüntetett szerepet kap: a fesztiválozók Magyarországon elérhetetlen cseh sörkülönlegességeket és tradicionális ételeket kóstolhatnak meg.
Mindenki sörözik a hétvégén?
 
A zenei kínálat bővült, fellép a Boney M-ből ismert Sheyla Bonnick, koncerted ad Caramel és a Majka&Curtis, de lesz 90-es évek retro buli is a fesztiválon. A labdarúgás szerelmeseinek sem kell otthon maradniuk, hiszen a futball világbajnokság esti mérkőzéseit kivetítőkön lehet majd követni.
 
A fesztiválon a hazai gyárak klasszikus ízei mellett a kézműves sörfőzdék egyedi ízesítésű nedűivel, valamint cseh, belga, angol, ír, német, szlovák és holland sörkülönlegességekkel találkozhatnak a látogatók. A négynapos rendezvényen Csehország saját udvart kap, ahol a cseh söröket és hagyományos cseh ételeket kóstolhatnak a vendégek. A különlegesebb ízek kedvelői egyebek mellett birsalmás, narancsos-korianderes, erdei gyümölcsös, banános és szilvás söröket kortyolhatnak a fesztiválon.
A hűsítő almaborok rajongóit a Cider Liget várja, míg a Balkán Kertben élő cigányzenét hallgathatnak a vendégek. A sörfőzdék közül felvonul a fesztiválon a Stari Sörfőzde, a Gyertyános Sörfőzde, a Köleses Sörfőzde, a Kapucinus Sörfőzde, a Bader Sörfőzde, a Győrzámolyi Sörfőzde, a Domján Sörfőzde, a Hopfanatic, a Zip's, a BigFoot Sörfőzde, a Kárpi Sörfőzde, a Betyár Fekete Főzdebusz és a Fóti Sörfőzde. Az importőröket a Kaltenecker, a Liquid Gold, a Paulaner, a Carlsberg, a Cseh Sörök háza és a Laskó Sör képviseli, de a nagy hazai sörgyárak is mind megjelennek a legnagyobb hazai sörfesztiválon.
Winelovers borok az olvasás mellé