Sauska: két arany és egy ezüstérem a Champagne & Pezsgő Világbajnokságon


2022. szeptember 28., 12:35


A Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) a legnagyobb prezstízzsel bíró nemzetközi megmérettetés, amelyen kizárólag pezsgőket értékelnek. Huszonegy ország csaknem ezer pezsgője versengett idén az érmekért.
Sauska: két arany és egy ezüstérem a Champagne & Pezsgő Világbajnokságon
Idén a 11 napos vakkóstoló-maratont követően 147 arany - és 249 ezüstérmet osztottak ki, melyből két arany- és egy ezüst a tokaji Sauska pincészetnek jutott, akik így a legeredményesebb magyar borászat is lettek. 
 
A Sauska Brut megismételte tavalyi sikerét, és ezúttal a Sauska Brut Magnum is beállt mellé az aranyérmesek sorába. A Sauska Rosé Brut a tavalyi évhez hasonlóan ezüstérmet kapott.
 
Mindhárom pezsgő hagyományos módon készül, palackos erjesztéssel és érleléssel. A tételek különlegessége, hogy kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek, valamint, hogy a chardonnay és pinot noir mellett mindhárom házasításban meghatározó az őshonos furmint fajta jelenléte. 
 
A Sauska Brut Magnum különlegessége, hogy a klasszikus pezsgők fejlődése szempontjából a legideálisabb 1,5 literes palackban érett.
Robbanó frissessége és gyümölcsössége ennek köszönhető, finom eleganciája 4 éves érlelés eredménye.
A Sauska Brut a zsüri értékelése szerint “energiával teli, roppanóan friss pezsgő, friss gyümölcsösséggel, érett körtével, elegáns, finom, lágy habzással.” A Sauska Rosé Brut “barátságos, könnyű karakterét és komplex gyümölcsösségét” emelte ki értékelésében a zsűri. 
 
Rendkívül fontosnak tartom a versenyeken való folyamatos megmérettetést, mert ezek segítenek megérteni, hol tartunk, mik az esélyeink a nemzetközi mezőnyben. Úgy tűnik, Tokaj- Hegyaljának van helye a világ pezsgőtérképén és ez nemcsak nagy büszkeség, de óriási lehetőség is számunkra.” – emelte ki Sauska Krisztián, a családi borászat alapító tulajdonosa. 
 
Sauska: két arany és egy ezüstérem a Champagne & Pezsgő Világbajnokságon
 
 
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé