Sikeres volt a rendőrség "Józan húsvét" akciója

Borászportál
2013. április 03., 15:49


Alkoholfogyasztás - Az átlagosnál kevesebb ittas vezető közlekedett az utakon idén húsvétkor - tájékoztatott a "Józan húsvét" akció kapcsán Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.
Sikeres volt a rendőrség \
 
Sikeres volt a rendőrség
fotó: Szegedma.hu
A "Józan húsvét" elnevezésű kampány során 15 ezer embert ellenőriztek a rendőrök. A fokozott ellenőrzés eredményeként mindössze 324 szervezetében mutattak ki alkoholt: ez az érték 2,12 százalékot jelent, ami kevesebb, mint a bejelentés nélkül végzett ellenőrzések során átlagosan kimutatható 4 százalék.
A "Józan húsvét" eredményeiről Óberling József egy más témakörben tartott sajtótájékoztatóján beszélt.
Mint közölte, összesen 54 jogosítványt vettek el a helyszínen a húsvéti ünnepek alatt, s ebből 52 vezetői engedélyt ittasság miatt vontak be. Helyszíni bírságot 2454 esetben szabtak ki, 450 szabálysértési eljárást indítottak és 82 büntető feljelentést tettek, továbbá 2737 közigazgatási eljárást kezdeményeztek.
Hangsúlyozta, hogy az ünnepek alatt egyetlen halálos baleset sem történt, ezzel szemben tavaly három halálos balesetben négy ember vesztette életét az ünnepek idején.
 
Winelovers borok az olvasás mellé