Sokat számítógépezel? Védd a látásod szőlőmagolajjal!

Borászportál
2012. július 20., 13:37


Egészség - A szőlőmagolaj méltán tarthat számot a csodaszer titulusra. Nemcsak külsőleg, belsőleg is hatásos; amellett, hogy erőteljes értisztító hatása van, a szemproblémák megelőzésében is fontos szerepet játszik.
Sokat számítógépezel? Védd a látásod szőlőmagolajjal!
 
A szőlőmagot szárítás után összezúzzák és magasnyomású préssel kisajtolják az olajat belőle. A szőlőmagnak igen alacsony az olajtartalma, általában 5-20 % közötti. Ezért drága, de igen értékes olaj. A hidegen, mechnikus úton kipréselt szőlőmagolaj külsőleg és belsőleg is rendkívül hatékony szer. Bioboltokban 1 dl-es kiszerelésben lehet megvásárolni.
 
Külsőleg: kenjük be vele bőrünket és kb. 20 percig hagyjuk hatni. Ezután langyos vízzel öblítsük le és óvatosan töröljük meg. Enyhe összehúzó hatása miatt feszessé teszi a bőrt, így narancsbőrnél is használható. Kedvenc krémünkbe csepegtethetünk néhány cseppet a szőlőmagolajból, keverjük össze és így használjuk. Mindenféle masszírozásra alkalmas, kis mennyiség alkalmazása esetén is sikossá teszi a bőrt, valamint masszírozás közben az értékes vitaminok felszívódnak- olvasható a Természetgyógyászat.info oldalon.
Belsőleg: mindennapos kezelésre használható, sőt kifejezetten ajánlott - állítja a Természetgyógyászat.info. Az ereket tisztán tartja. A szív és érrendszeri betegségek megelőzésére kiváló. Transzzsírsavat nem tartalmaz.
Sokat számítógépezel? Védd a látásod szőlőmagolajjal!
Szárítás után magas nyomású préssel sajtolják ki a szőlőmagból az olajat
A daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszik. Természetes E vitamin tartalma könnyen felszívódik a szervezetben. A látást javítja. A naponta több órát a számítógép előtt dolgozóknak is hasznos lenne mindennap fogyasztani a szemproblémák megelőzése érdekében is.
Vásárolható 1 literes kiszerelésben melegen sajtolt szőlőmagolaj is. Ez főzéshez, sütéshez kiváló.
Winelovers borok az olvasás mellé