Szepsy borcsomagra is lehet licitálni a The 2022 Golden Vines Auction online felületén


2022. október 11., 09:48


A 2022-es Golden Vines Auction online felületén október 16. vasárnap éjfélig lehet licitálni a világ vezető borászatainak ritkaságszámba menő tételeire, amelyek között idén Szepsy-aszúk is szerepelnek. A borcsomag és élmény kikiáltási ára 2750 GBP.
Szepsy borcsomagra is lehet licitálni a The 2022 Golden Vines Auction online felületén
Minden egyes licitálható tétel tartalmaz egy ritkaságszámba menő borokból vagy párlatokból álló csomagot, valamint egy az adott borászatnál beváltható exkluzív élményt: VIP túrát, kóstolót vagy szállási lehetőséget a borászathoz tartozó kastélyban vagy luxusszállodában.
 
Az aukción szereplő Szepsy borcsomag tartalma:
 
  • 2 palack 2017-es Szepsy Szent Tamás dűlőszelektált 6 Puttonyos Tokaji Aszú,
  • 2 palack 2017-es Szepsy Betsek dűlőszelektált 6 Puttonyos Tokaji Aszú,
  • 2 palack 2017-es Szepsy 6 Puttonyos Tokaji Aszú,
 
mindegyik tétel Szepsy István aláírásával.
 
A csomag továbbá tartalmaz egy 6 fő részére szóló VIP túrát a Szepsy-birtokon és a pincékben, az új és régi évjáratok kóstolását, dűlőtúrát, és egy gasztroebédet vagy vacsorát Szepsy István társaságában.
 
 
The Golden Vines® Auction a Gérard Basset Foundation javára gyűjt pénzt, amely a befolyt összeget a sokszínűségre és befogadó hozzáállásra összpontosító oktatási programok finanszírozására fordítja a bor- és párlatágazatban, valamint a vendéglátás terén.
 
Mi ez az Alapítvány?
A Liquid Icons céget két barát alapította: Gerard Basset OBE MW MS és Lewis Chester DipWSET. 2018-ban létrehozták a Global Fine Wine Report-ot, amely Gerard 2019-es halálával a The Gerard Basset Global Fine Wine Report néven lett ismert. Egyedülálló módon a jelentést a világ legnagyobb borszakértői készítik: Masters of Wine (MW), Master Sommeliers (MS), sommelier szakemberek, borkereskedők, borszakértők, borszakírók. Lewis és Gerard özvegye, Nina Basset később létrehoztak egy Gerard nevével fémjelzett jótékonysági szervezetet is, a Gerard Basset Foundation-t. Mivel a Golden Vines Awards non-profit rendezvény, az eseményből és a kapcsolódó jótékonysági aukciókból származó összes bevételt ez az alapítvány kapja. 2021-ben az alapítvány 14 intézményi és közösségi partnernek nyújtott támogatást világszerte, köztük New York-i fogyatékossággal élő diákokat, dél-afrikai fiatal borászokat, valamint Ausztráliában és Kanadában élő őslakos borászokat támogatva. 
 
A tavalyi aukción 74 tétel szerepelt, és több mint 1,2 millió font gyűlt össze az alapítvány számára a licitekből. Idén több mint 100 aukciós tétel lesz: számos a jól ismert borvidékekről érkezik (Burgundia, Champagne, Bordeaux, Piemont, Toszkána, Napa-völgy stb.), de emellett sok új országból is találhatunk borokat, így például Uruguayból, Magyarországról, Svájcból, és még egy kóser bortétel is lesz Izraelből. 2022-ben sokkal több megfizethető tétel lesz elérhető, a várhatóan több tízezer fontért elkelő tételek mellett, vagyis érdemes szétnézni az oldalon.
 
A 2022-es online aukció október 1-jén indult, és október 16-án, vasárnap közép-európai idő szerint éjfélkor zárul a Golden Vines® díjátadó ünnepség és vacsora után a firenzei Palazzo Vecchio-ban. A világon bárki licitálhat, függetlenül attól, hogy részt vesz-e a The Golden Vines® Awards díjátadón.
 
A 2022-es aukció újdonsága, hogy több tételt neves borgyűjtők ajándékoztak a licitre az exkluzív élmények mellé, amelyek nagy vonzerőt jelentenek a borgyűjtők számára. Az Egyesült Államokból licitálók számára lehetőség nyílik arra, hogy a nyertes tételt egy amerikai jótékonysági leányvállalaton keresztül fizessék ki, így számukra még vonzóbbá válik a 2022-es Golden Vines aukción való licitálás.
 
A licitálható tételekről szóló e-katalógusra itt lehet regisztrálni.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé