Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Új kategória született: itt a szuperaszú

Új kategória született: itt a szuperaszú2020. október 29-én mérföldkő volt a Tokaji borvidék életében: ekkor került bemutatásra két 6 puttonyos szuperaszú. De mi is ez a két csúcsbor és hol tudod megkóstolni? Mutatjuk!

Tokaji borokkal ünnepeltünk

Tokaji borokkal ünnepeltünkEmlékszem, még valamikor március elején ültünk egy kisebb baráti társasággal néhány pohár bor mellett és tervezgettük, hogy a Tokaji Március Nagykóstolón miket fogunk megnézni. Az év egyik legjobb kóstolójának ígérkezett akkor még ez, aztán bejött a koronavírus, sorra törölték a rendezvényeket, így ezt is. A vírus utáni újraindulást követően egyből felfigyeltem a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvényére, ami gyakorlatilag a márciusi kóstoló „kistestvére”. Utólag elmondhatom, tökéletes „helyettesítőnek” bizonyult.

Minden napra egy aszú: Szepsy Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007

Minden napra egy aszú: Szepsy Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007Ebben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.

2019 legolvasottabb Borászportál cikkei

2019 legolvasottabb Borászportál cikkeiHagyományunkhoz híven idén is visszatekintettünk az elmúlt évre és összegyűjtöttük a Borászportál legolvasottabb írásait. Izgalmas a lista!

Ifjabb Szepsy István arról, miért kell megváltoztatni a tokaji termékstruktúrát

Ifjabb Szepsy István arról, miért kell megváltoztatni a tokaji termékstruktúrátNehéz örökséget készül éppen átvenni édesapjától a fiatal borász, az azonban már most látszik, egy dolog nem változik: az immár 18 generáción átívelő borászdinasztia tagjai továbbra is kíméletlen őszinteséggel mondják el véleményüket a borvidéken zajló folyamatokról.

Tudj meg mindent a furmintról #4: Milyen ízeket keressünk a jó száraz furmintban?

Tudj meg mindent a furmintról #4: Milyen ízeket keressünk a jó száraz furmintban?Megújult a furmint.hu, Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldala, ami a mai trendeknek megfelelően közérthetően, szórakoztató formában fog beszámolni a fajtával kapcsolatos minden tudnivalóról. Sorozatunk mostani részében az utóbbi évek talán legnagyobb áttörést elérő boráról, a száraz furmintról mutatjuk meg a legfontosabb tudnivalókat.

Nyolc nyárváró bor, amelyektől az idő is szebb lesz

Nyolc nyárváró bor, amelyektől az idő is szebb leszEbben a kiszámíthatatlan májusi időjárásban nehéz hétvégi programokat tervezni, kivéve, ha az ember borozni készül. Egyrészt mert bent is csaphatunk egy jó kis bulit a barátainkkal, másrészt mert vannak olyanak tételek, amik garantáltan előrébb hozzák nekünk a nyarat. Nyolc nyárváró bort válogattunk neked össze.

A Szepsy pincészet még soha nem csinált olyat, mint amire a Tokaji Márciuson készül

A Szepsy pincészet még soha nem csinált olyat, mint amire a Tokaji Márciuson készülEgyedülálló premierre készül a tokaji Szepsy pincészet a Winelovers Tokaji Március Szepsy mesterkurzusán. Ennek kapcsán arról beszélgettem ifjabb Szepsy Istvánnal, mire számíthatnak az előadás vendégei.

Pár nap, és itt a 14. Magyar Borok Bálja

Pár nap, és itt a 14. Magyar Borok BáljaAz ország hét kiváló borászata és három étterme, illetve egy nagy hírű cukrászda dolgozik azon, hogy a 14. Magyar Borok Bálja minden korábbinál fényűzőbb legyen. Legdinamikusabban fejlődő borvidékeinknek 2019-ben sztárséfek jelentik a kísérőzenekart, az ország legszebb bálterme a színpadot, a karmester pedig Ördög Nóra.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
Fröccs
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?
december 03.
Mennyi zöldséget és gyümölcsöt kell(ene) ennünk naponta?
november 25.
Több bort iszunk a koronavírus-járvány kitörése óta. De mennyivel?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás