Tudod, mit hagysz ki, ha nem leszel ott ezeken a mesterkurzusokon?

Winelovers
2022. június 03., 15:19


A Winelovers Wine Awards nemzetközi borverseny keretében június 20-22-ig világszínvonalú mesterkurzusok és a Winelovers Expo is megrendezésre kerülnek. 6+1 érvet mondunk, miért kell ott lenned!
Tudod, mit hagysz ki, ha nem leszel ott ezeken a mesterkurzusokon?
A mesterkurzusok egy átlagos kurzusnál abban jelentenek többet, hogy minden esetben egy neves, a szakmájában széles körben elismert szakember, mester tart képzést az azonos területen valamennyire már jártas érdeklődőknek. De bármilyen szinten is állsz, legyél akár érdeklődő borkedvelő vagy szakmabeli, szerintünk mindig a szakma legjobbjaitól érdemes tanulnod.
 
Miért kihagyhatatlanok számodra ezek a kurzusok?
 
1. Mert nem mindennap találkozhatsz azokkal a külföldi Master of Wine szakértőkkel, akiket meghívtunk a rendezvényre. Például Essi Avelan MW-vel, aki az egyik kurzusán 7 csodálatos champagne-t mutat be a Champagne Palmer & Co válogatásából, a Drappier mesterkurzusa pedig igazi kuriózumnak ígérkezik. Ők azok, akik folyton új technológiákat próbálnak ki a pezsgőkészítésben: még arra is képesek, hogy a tenger mélyére beássák a palackokat.
 
2. Mert kóstolhatsz különleges görög fajtákat Lenka Sedlackova Master of Wine jóvoltából. Fogadjunk, hogy nem is hallottál még az olyan görög fajtákról, mint a savatiano, a vidiano vagy a xinomavro. Mesterkurzusán 8 féle görög fajtából készült borral ismerkedhetsz.
 
3. Mert végre megtudhatod, miért mondják azt, hogy a cabernet franc megtalálta valódi otthonát Villányban, és ezt szintén egy Master of Wine, Rose Murray Brown mondja majd el, miközben 12 top cabernet franc tételt öntenek a poharadba.
 
4. Mert két kedvenced is érkezik Villányból, hogy megmutassa a borait: ott lesznek a Malatinszky és a Jammertal borok legkiválóbb tételei, és Te mindegyiket élvezheted. Malatinszky borai nemrég magas pontszámokat kaptak James Suckling-tól, a neves borszakírótól, a Jammertal borai pedig a 2021. évi Concours Mondial de Bruxelles nemzetközi borversenyen értek el kimagasló eredményt. 
 
5. Mert Szepsy borok is lesznek: furmintok és aszúk, köztük egy Szent Tamás Furmint Aszú parcella szelekció. Ehhez nem is kell több érv, ugye?
 
6. Mert részt vehetsz egy boros kerekasztal-beszélgetésen, ahol borászok vitatják meg a szamorodni jövőjét, a stílus lehetőségeit, és Te is elmondhatod a véleményed.
   
+ 1 érv, hogy ott legyél a 3. napon is:
A mesterkurzusok mellett a Winelovers Wine Awards 3. napján, június 22-én a Winelovers Expón kinyitják a kapukat, és lehetővé válik a zsűri által megjelölt, legjobbnak ítélt borok megismerése. A Meet the Jury jegy megvásárlásával a résztvevők nemzetközi szaktekintélyekkel és borászokkal együtt kóstolhatják június 22-én 11 órától a zsűri által kiválasztott, a versenyen kimagasló tételeket, valamint a meghívott hazai borászatok önálló standjainál szereplő borokat. A Normál belépőjeggyel az Expo 13 órától látogatható, ekkor a vendégek már a zsűritagok nélkül a készlet erejéig ízlelgethetik a verseny legjobb borait.
 
 
Időpont: 2022. június 20-21. (14.30-20.00) 2022. június 22. (11.00-21.00) 
Helyszín: Continental Hotel Budapest****Superior (1074 Budapest, Dohány utca 42-44.)
  
Winelovers borok az olvasás mellé