Végre Eger is büszkélkedhet igazi borszállodával

Borászportál
2017. április 11., 14:09


Egy álom vált valóra Egerben, megnyitotta kapuit a város és környékének egyetlen 4*-os kategóriájú, újonnan kialakított borhotelje, a Hotel Korona Eger****. 
Végre Eger is büszkélkedhet igazi borszállodával
Eger Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai desztinációja. A török idők óta nevezetes fürdőváros, Magyarország műemlékekben gazdag barokk ékszerdoboza. Egerről mindenkinek először a törökök felett aratott 1552-es győzelem jut eszébe, de a város több mint ezer éves múltjából nem csak ezt az egy kiemelkedő eseményt említhetjük ki, hanem egész évben számos fesztivállal és különböző rendezvényekkel várják a városba látogató vendégeket.
 
A város nagyon gazdag történelmi múlttal, számos látnivalóval, nevezetességgel, vallási emlékekkel büszkélkedhet. Emellett a borkultúra is szerves része a város kínálatának, legyen szó a Szépasszonyvölgyről, az Egri Bikavér Ünnepről, a Csillag Fesztiválról, vagy azokról a fiatal és öreg borászokról, akik kiváló minőségű boraikkal öregbítik Eger város hírnevét.

Ebből a széles spektrumú kínálatból hiányzott egy olyan szolgáltatás, ami hivatott lett volna kiegészíteni a bor és szőlő kultúrával összekapcsolt borgasztronómiai kínálatot.


Egy igazi borszálloda


2017. márciusától az Egerbe látogatók igénybe vehetik a város és környékének egyetlen 4*-os kategóriájú, újonnan kialakított borhoteljét, a Hotel Korona Eger****wellness, rendezvény és borszállodát.
 
Az már nemzetközi és országos szinten is köztudottabb, hogy a város egyik legnagyobb, eredeti állapotában fennmarad, és a nagyközönség számára is látogatható formába hozott borpincéje illetve az egyetlen Nemzeti Bormúzeuma is a szállodánkhoz tartozik.
A több mint 220 éves István Borpince és Nemzeti Bormúzeum, amely az egri és Eger környéki borok mellett, a 22 magyar borvidék

borászattechnikai eszközeit, borait mutatja be, természetes környezetben, 16 méter mélyen található a szállodai szobák alatt. Mindez a belvárosban, a sétáló utcától perces távolságra.

 

Végre Eger is büszkélkedhet igazi borszállodával

 

Az eddig wellness, rendezvény és borszállodaként működő, (valamint az ország egyetlen és a világ egyik legnagyobb Beatles múzeumának helyet adó) szállodánk tulajdonosai a felújítással nem csupán egy modernebb, szebb szálloda rèszt szerettek volna kialakítani, hanem valami olyan egyedit kínálni, ami eddig hiányzott Eger kínálati elemei közül, és magát a szállodát is kiemeli a versenytársak közül, amivel teljes lesz a megkülönböztetés.

 

A szálloda Csiky Sándor utcai épületében egy bortematikus szállodai rész lett kialakítva, mely közvetlen összeköttetésben van a Nemzeti Bormúzeummal és István pincerendszerrel. A bortematikus szállodarész, a különleges élményeket kereső vendégeknek, a tematikus szállodákat kedvelőknek, és természetesen a kimondottan borturisztikai céllal érkezők számára kínál egyedi kikapcsolódást. Ezzel az átalakítással Eger város turisztikai kínálatából már régóta hiányzó rés lett pótolva.

 

De mitől borszálloda egy szálloda?

 

A vendégek, ahogy belépnek a szállodába, már a recepciónál találkoznak a borral, mint kínálati elemmel. De a borgasztronómiai utazás innen kezdődik csak igazán. A szobák hangulatát, belső atmoszféráját és berendezéseit is úgy próbálták kialakítani, hogy
minden a szőlő és bor kultúráról szóljon, a szállodarész minden egyes része erről árulkodik.
A Királyok terme éttermünkben is bővítették a borkínálatot, és számos olyan egri borászat borait is itallapra vették, melyekkel eddig nem volt lehetőségük együtt dolgozni. A borválaszték mellett, az étel kínálat is igazodik a borgasztonómiai elvárásokhoz és magas szintű szakmai tudásról árulkodik.
 

A kibővített és felújított wellness részlegen sem felejthetik el a vendégek, hogy Egerben pihennek. A város nevezetességeivel, látványosságaival, a szőlővel, borral itt is összefuthatnak. A masszázsszolgáltatások közül nem hiányozhat a szőlőmagolajos masszázs sem.
 
Ha már borszálloda, akkor természetesen borpince, finom borokkal, egy ízig-vérig vendéglátós pincemesterrel. Az István Pince a Korona ékköve:
az exkluzív, egyedi, természetes, riolit tufába vájt borpince és múzeum,
egy olyan lehetőség a szálloda kínálatában, mely egyedülálló kínálati helyszínné tette a szállodát, a városlátogatók, borkedvelők, konferenciák, rendezvényekre érkezők számára.

 

Végre Eger is büszkélkedhet igazi borszállodával

 
Nem titkolt céljuk, hogy a világ minden országából hozzánk érkező vendégek mellett, az ország különböző pontjairól Egerbe látogató egyéni vendégeknek és cégeknek is igénybe vehető szolgáltatásokat kínáljanak. Szeretnék megmutatni, hogy milyen értékeket képviselnek, milyen egyedülálló kínálattal, atmoszférával és közel 30 év vendéglátásban-szállodaiparban eltöltött tapasztalattal várják az ide érkezőket, Eger történelmi belvárosában. 

 

Bővebb információ a szállodáról: www.koronahotel.hu

Winelovers borok az olvasás mellé