Vigyél személyit, ha a várba mész ma borozni!

Borászportál
2015. augusztus 06., 06:38


Ma, este hatkor kezdődik az „Egy üveg borral a várban 2” elnevezésű csődület Budapesten. A szerveződés Facebook oldalán 13 ezren jelezték, hogy ott lesznek, és nagyon úgy tűnik, hogy ettől a közösségi borozás kitalálói is megijedtek egy picit.
Vigyél személyit, ha a várba mész ma borozni!
Az eseményről május elején írtunk, amikor a Borjourból ismert Megyeri Sára indított el facebookos kommentáradatot azzal a bejegyzésével, amelyben olyan kérdéseket tett fel, mint pl. „Mit fogtok csinálni, ha az eddig visszajelzett 3500 emberből (akkor még annyian jelezték, hogy ott lesznek - a szerk.) mondjuk csak a harmada, de tényleg megjelenik?” Továbbá: „Ők hogyan fognak közterületen engedély nélkül alkoholt fogyasztani?”.

Az Egy üveg borral a várban 2-t két magánszemély szervezi, egyikük jó hosszú posztot írt a Facebook eseményhez, ahol hangsúlyozza, hogy „ez nem egy szervezett esemény”, meg, hogy nincsen bejelentve. „Mi is pontosan ugyan olyan résztvevők vagyunk, mint ti ezért mi is saját felelősségünkre megyünk oda, ahogy minden nap saját felelősségre megyünk ki az utcára emberek ezrei közé.”
 
A legszórakoztatóbb része mégis az – az egyébként szinte végig nagy betűkkel írt, vesszőkkel való tagolást nélkülöző – bejegyzésnek, ahol a közterületen történő alkoholfogyasztásról ír a szervező: „Az esemény megnevezése ’Egy üveg borral a várban’. Semminek sem feltétele, hogy a bort ki kell nyitni. Ha mégis valakinek úgy jobban esik az is saját felelősségre történjen ”
 
Arról is szó esik, hogy az este folyamán majdnem biztosan lesz rendőri intézkedés, valamint, hogy a résztvevők a szemetüket a kukákba helyezzék.
 
Lapunk természetesen küld kémeket a helyszínre, tapasztalatinkról beszélmolunk majd!
Winelovers borok az olvasás mellé