Zacher Gábor, a szilveszteri részegek megmentője

Borászportál - MTI
2014. január 02., 20:44


Alkoholfogyasztás - Szokás szerint telt a szilveszter éjszaka a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán, összesen 74 beteget vettek fel, többségüket a túlzott alkoholfogyasztás miatt - közölte Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetője.
Zacher Gábor, a szilveszteri részegek megmentője
 
A betegek nagyjából 20 százalékánál a kábítószerfogyasztás is szerepet játszott, túlzásba vitt buborékos finomságok mellett. A betegek 20 százaléka fiatalkorú volt, a nemek eloszlását tekintve pedig nagyjából fele-fele volt az arány. Mint Zacher Gábor, az ország toxikológusa, a józan tudatállapot védőszentje elmondta: „egyébként kedves, szimpatikus fiatalok kerültek szétszakadt ruhákban az osztályra. Többen telefonjukat is elhagyták. Lélegeztetésre egyikőjüknek sem volt szüksége.”
Várhatóan ébredésük után valamennyien elhagyhatják a kórházat – tette hozzá Zacher.
Zacher hazatér
A Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiájáról visszaigazol a Honvédkórházba Zacher Gábor – olvasható a Népszabadság Online-on. Az ország toxikológusaként elhíresült szakember január elsejétől a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezeti.
 
Zacher Gábor eredetileg baleseti sebésznek készült, és körülbelül 16 évvel ezelőtt a Honvéd baleseti sebészetéről került előbb az öngyilkosok kórházába, a Korányiba, majd ebből az intézményből szervezte meg az országos toxikológiai ellátást. Most ezt az életművet hagyja hátra. Bár Zacher Gábor állítja: egy sürgősségi osztály munkájába „beleférnek” a toxikológiai esetek is.
***
 
Winelovers borok az olvasás mellé