Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Furmint vagy hárslevelű? Vajon ismered a két fajtát?

Furmint vagy hárslevelű? Vajon ismered a két fajtát?A furmint és a hárslevelű a legismertebb itthon termesztett szőlőfajták közé tartozik, mindkettő meghatározó a Tokaji borvidéken. Egy két perces tesztben kiderítheted, mennyire ismered őket, közben sok érdekességet is megtudhatsz róluk, amik még a belőlük készült borok kóstolásánál is hasznodra lesznek. Hajrá!

Időutazás a Royal Tokaji borok első évtizedébe

Időutazás a Royal Tokaji borok első évtizedébeKülönös élményben, valódi időutazásban volt részük azoknak, akik ellátogattak a Royal Tokaji kóstolójára, amikor is bemutatták a most ismét piacra kerülő muzeális aszúikat.  

Ahol az egyetemi hallgatók bort is készíthetnek

Ahol az egyetemi hallgatók bort is készíthetnek„Így tudjuk bemutatni, hogy nem csak beszélünk róla, oktatjuk, hanem meg is tudjuk valósítani” – mondja Hegyi Ádám, az egri Eszterházy Károly Egyetem piacra készülő borászatának vezetője. Beszélt arról, szerinte mit ad a borászhallgatóknak, hogy a rendezvény végén nekik is mosogatniuk kell és elmondta azt is, miért volt történelmi jelentőségű Áts Károly és Elizabeth Gabay Master of Wine találkozása az egyetem folyosóján.

Áts Károly: melengeti a szívemet, hogy hárman is ott vagyunk a borvidékről

Áts Károly: melengeti a szívemet, hogy hárman is ott vagyunk a borvidékrőlÁprilis 29-én kiderül, hogy ki lesz 2016-ban a Borászok Borásza. Áts Károly egyike a „legjobb öt” közé jutottaknak, a Borászok Borászáról beszélgettünk.

Áts Károly: Tokajnak mindig is az aszú lesz a zászlósbora

Áts Károly: Tokajnak mindig is az aszú lesz a zászlósboraSok szó esik mostanában a tokaji száraz borokról, de a borvidék történelmi hagyományából eredően és identitásának meghatározása miatt az édes borok témája megkerülhetetlen. Áts Károllyal beszélgettünk.

Amforás borral kísérletezik Áts Károly

Amforás borral kísérletezik Áts KárolyElkezdtem 2013-ban a Szent Tamáson egy különlegességet, amforában erjesztettem és ott is tartottam a bort. Ezeket még csak saját kóstolásra készítem. De érdekes. Nagyon érdekes - mondta Áts Károly.

Minőségi forradalom kezdődött Áts Károly segítségével

Minőségi forradalom kezdődött Áts Károly segítségévelA Tokaj Kereskedőháznak nincs egyszerű dolga. Egy nehezebb időszakot követően a borászat 2013-ban új időszámítást hirdetett, amelynek legfontosabb célja a minőségi bor előállítása. Az újrakezdéshez segítségül hívták Áts Károlyt, a 2012-es Év Bortermelőjét, a szakma egyik legelismertebb borászát. A szakembert kérdeztük a legfontosabb feladatokról és évjáratokról.

Nem ér zsákba szüretelni Tokajban!

Nem ér zsákba szüretelni Tokajban!A furmint, hárslevelű, zéta, kabar, kövérszőlő és késői sárgamuskotály fajták felvásárlását szeptember 21-én, hétfőn kezdi meg a Tokaj Kereskedőház. De furmintot lehet kicsit előbb is vinni.

Új külső és minőségi beltartalom a megújult Tokaj Kereskedőháznál

Új külső és minőségi beltartalom a megújult Tokaj KereskedőháználA Budavári Borfesztivál kísérő és nyitóeseménye minden évben a Boregyetem, így idén sem maradhatott el a hasznos előadás és kóstoló. A kurzus témája a Tokaji borvidék változásainak, jelenének és jövőjének bemutatása a legnagyobb piaci szereplő segítségével, azaz a Tokaj Kereskedőház Zrt-vel. Az állami cég neve hallatán sokan szkeptikusak, ám 2013-tól egy minőségi forradalom kezdődött a pincészetnél, ami beruházásokat, termőhelyi potenciál felmérést és a minőségi borok előállítását vonta maga után.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
02. 22.

Bormarketing tanfolyam

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
02. 24.

Búsó Büféebéd

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
03. 15. - 03. 17.

A Monarchia nyomában - Bor és Szabadságharc Erdélyben

Több helyszínen, Több helyszínen,
BortúraBortúra
Fröccs
február 19.
Pár hónapon belül kétszer is a hét borának választottak Angliában egy magyar pincészet borait
február 13.
Ismét egy helyen lesz kóstolható az egész Badacsony
Ismét egy helyen lesz kóstolható az egész Badacsony
február 05.
Sweet Love Corner és Love Potion Martini a jelszó a Valentin-napon
január 31.
Borászok Borásza Kóstoló Kör, avagy most koccinthatsz a legjobbakkal
Borászok Borásza Kóstoló Kör, avagy most koccinthatsz a legjobbakkal
január 24.
Oroszországban a szeszkereskedelem újabb szintet lépett
Oroszországban a szeszkereskedelem újabb szintet lépett
január 23.
Különleges borvacsorán vehetünk részt Magyarország legszebb borbirtokán
január 17.
CyberBor a hetedik Borjog és Bormarketing Konferencia témája
CyberBor a hetedik Borjog és Bormarketing Konferencia témája

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás