Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Tiwári House – az elmúlt évek legizgalmasabb boros projektje Badacsonyban

Tiwári House – az elmúlt évek legizgalmasabb boros projektje BadacsonybanFenntarthatóság, ösztönző program, kutatási központ. Nem megszokott kifejezések ezek ma még egy borászat kapcsán. Már ebből is látszik, a Balaton északi partján valami nagyon különleges van születőben. És a borokról még nem is esett szó!  

Bartha László: Tenuta Mara, a biodinamikus álom

Bartha László: Tenuta Mara, a biodinamikus álomNagy hír jött a nyáron, férjhez megy a hugi, ráadásul Lecce‐ben, szeptember végén lesz az esküvő. Na, térde, imához, hogy időben beérjen a juhfark, gömbölyödjenek a savak és végül az élesztőgombák is szépen dolgozzanak a pincében. Nem tudom hogyan, de végül sikerült, így végül 3500 km‐t autóztunk Puglia‐ig és vissza. Útunkat megkoronáztuk a Tenuta Mara‐val, egy őrült hellyel...amiben mégiscsak van rendszer. Az írás a cikkíró versenyünk élménybeszámoló kategóriájának 3. helyezettje.

Biodinamika a buborékokban

Biodinamika a buborékokban“Biodinamika” - sokaknak földöntúli, megfoghatatlan, míg másoknak izgalmas tényeken és hiten alapuló vallás, filozófia, amely visszavezet a természethez és rámutat jelentéktelenségünkre és talán tehetetlenségünkre a világmindenség erőivel szemben.

Természethűség

TermészethűségÉppen valami kevéssé izgalmas főzőműsor megy a tévében, és az átlagos felkészültségű, önjelölt szakács is a biotermékek használatát dicséri, mantrázza. Mindeközben Kató Andrásnak, a természethű borok magyarországi apostolának (Mitiszol?, Terra Hungarica, Terroir Club) a Borkollégium mesterkurzusán elmondott bevezető gondolatai járnak a fejemben.

„Hagynunk kell, hogy a borok vezessenek minket”

„Hagynunk kell, hogy a borok vezessenek minket”Bott Frigyes szavai ezek, akinek a neve a legtöbb borkedvelő fülében már ismerősen cseng. Egy borász, aki tapasztalatait nem csak a saját szőlőhegyéről gyűjti össze, hanem külföldi, szakami látogatásairól is. Fricit a borai „irányítják”.

Barát és ellenség: miért kell kén a borba?

Barát és ellenség: miért kell kén a borba?Sok borász úgy véli, hogy a minőségi borkészítés során szükség van a kén-dioxidra. Mások pedig vitatkoznak ezzel, és felhagynak a használatával. Valóban károsak a borban található szulfitok?

Vajon finomabbak-e az organikus borok?

Vajon finomabbak-e az organikus borok?Több ezer palack bort teszteltek Kaliforniában, annak érdekében, hogy feltárják, van-e összefüggés az organikus és biodinamikus megjelölés és a borok minőségi megítélése között.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 06.

TOKAJMAGIC: Pezsgőleckék ***Demeter Zoltánnal

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
március 14.
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
március 09.
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
március 01.
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás