Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Becsomagoljuk, megisszuk, megfőzzük - Milyen borokat iszunk karácsonykor?

Becsomagoljuk, megisszuk, megfőzzük - Milyen borokat iszunk karácsonykor?A Hilltop online felméréséből kiderült, hogy karácsonykor minden második asztalra kerül bor, akár többféle is, ízlés és a menü szerint válogatva. Ilyenkor szívesen fogyasztunk valami különlegesebbet az ünnepi asztal mellett, sőt a borral készült fogásokba is olyat rakunk, amit meg is innánk. Az ajándékba adott bor továbbra is népszerű.

Bor és sajt: mi a titok?

Bor és sajt: mi a titok?A világ egyik „legtutibb” bor-étel párosítása. Persze csak akkor, ha ehhez is megfelelően választjuk ki egyiket és másikat. Ebben segítünk és közben el is magyarázzuk, miért működik a dolog.

Milyen fehérbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?

Milyen fehérbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?Azt hihetnénk, a húsmentes ételekhez találták ki a fehérborokat. Ez részben igaz, ám ettől még vannak szabályok, amiket érdemes betartani a tökéletes élmény eléréséhez. Mutatjuk a tudnivalókat és adunk konkrét tanácsokat is.

Umami, az ötödik alapíz

Umami, az ötödik alapíz3000 éve használjuk, 110 éve szinte mindent tudunk róla, mégis a mai napig rengeteg találgatás kíséri az umamit, vagyis az ötödik ízt. Egy új kutatási eredmény apropóján megpróbálunk rendet tenni az információs kavalkádban, közben gyakorlati tanácsokat is adunk azzal kapcsolatban, milyen bor illik az umamis ételek mellé.

Milyen vörösbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?

Milyen vörösbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?Azt gondolnánk, nem könnyű összepárosítani a vörösborokat olyan ételekkel, ahol hiányzik a vezérelem, a karakteres hús a tányérról. Nos, most megmutatjuk, hogy ez egyáltalán nem így van.

Nem sajt, nem libamáj, nem diós bejgli: mi mindenhez jó a tokaji aszú

Nem sajt, nem libamáj, nem diós bejgli: mi mindenhez jó a tokaji aszúUnod már, hogy mindig libamájat, sajtot vagy diós süteményt kell készítened az ünnepi asztalra a tokaji aszú mellé? Ennek most vége. Megmutatjuk neked, hogy a világ egyik legcsodálatosabb bora azért (is) olyan csodálatos, mert rendkívül sokoldalúan használható a gasztronómiában. Következzen 3 recept, amiről álmaidban nem gondoltad volna, hogy működik vele.

Felejthetetlen karácsonyi menük #14: vörösbor és sajt és még valami...

Felejthetetlen karácsonyi menük #14: vörösbor és sajt és még valami...Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ezúttal egy olyan fogással kedvezünk a vegetáriánusoknak, ami után még a húsimádók is garantáltan megnyalják az ujjukat. Pláne, ha az ajánlott vörösbor odakerül mellé párba.

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös bor

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma bor és étel tökéletes szimbiózisának lehetünk tanúi, hiszen a borból már a főzés során is fel kell használnod. De nem úgy, ahogy gondolod!  

Malatinszky Csaba: „Minél magasabb valamiben a kézi munka aránya, az eredmény annál inkább válik az alkotó személyének kivetülésévé”

Malatinszky Csaba: „Minél magasabb valamiben a kézi munka aránya, az eredmény annál inkább válik az alkotó személyének kivetülésévé”Karácsony felé közeledve egy kis játékra hívtuk Malatinszky Csabát. A villányi borász ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, a könnyednek induló beszélgetés végére nagyon mély gondolatok is előkerültek sorsfordító borokról, gyökerekről és V. Györgyről.  
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
04. 02.

Cirkusz Brunch a Corinthia Budapestben

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
EgyébEgyéb
Fröccs
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
március 14.
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
március 09.
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
március 01.
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás