Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Bor és sajt: mi a titok?

Bor és sajt: mi a titok?A világ egyik „legtutibb” bor-étel párosítása. Persze csak akkor, ha ehhez is megfelelően választjuk ki egyiket és másikat. Ebben segítünk és közben el is magyarázzuk, miért működik a dolog.

Milyen fehérbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?

Milyen fehérbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?Azt hihetnénk, a húsmentes ételekhez találták ki a fehérborokat. Ez részben igaz, ám ettől még vannak szabályok, amiket érdemes betartani a tökéletes élmény eléréséhez. Mutatjuk a tudnivalókat és adunk konkrét tanácsokat is.

Umami, az ötödik alapíz

Umami, az ötödik alapíz3000 éve használjuk, 110 éve szinte mindent tudunk róla, mégis a mai napig rengeteg találgatás kíséri az umamit, vagyis az ötödik ízt. Egy új kutatási eredmény apropóján megpróbálunk rendet tenni az információs kavalkádban, közben gyakorlati tanácsokat is adunk azzal kapcsolatban, milyen bor illik az umamis ételek mellé.

Milyen vörösbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?

Milyen vörösbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?Azt gondolnánk, nem könnyű összepárosítani a vörösborokat olyan ételekkel, ahol hiányzik a vezérelem, a karakteres hús a tányérról. Nos, most megmutatjuk, hogy ez egyáltalán nem így van.

Nem sajt, nem libamáj, nem diós bejgli: mi mindenhez jó a tokaji aszú

Nem sajt, nem libamáj, nem diós bejgli: mi mindenhez jó a tokaji aszúUnod már, hogy mindig libamájat, sajtot vagy diós süteményt kell készítened az ünnepi asztalra a tokaji aszú mellé? Ennek most vége. Megmutatjuk neked, hogy a világ egyik legcsodálatosabb bora azért (is) olyan csodálatos, mert rendkívül sokoldalúan használható a gasztronómiában. Következzen 3 recept, amiről álmaidban nem gondoltad volna, hogy működik vele.

Felejthetetlen karácsonyi menük #14: vörösbor és sajt és még valami...

Felejthetetlen karácsonyi menük #14: vörösbor és sajt és még valami...Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ezúttal egy olyan fogással kedvezünk a vegetáriánusoknak, ami után még a húsimádók is garantáltan megnyalják az ujjukat. Pláne, ha az ajánlott vörösbor odakerül mellé párba.

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös bor

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma bor és étel tökéletes szimbiózisának lehetünk tanúi, hiszen a borból már a főzés során is fel kell használnod. De nem úgy, ahogy gondolod!  

Malatinszky Csaba: „Minél magasabb valamiben a kézi munka aránya, az eredmény annál inkább válik az alkotó személyének kivetülésévé”

Malatinszky Csaba: „Minél magasabb valamiben a kézi munka aránya, az eredmény annál inkább válik az alkotó személyének kivetülésévé”Karácsony felé közeledve egy kis játékra hívtuk Malatinszky Csabát. A villányi borász ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, a könnyednek induló beszélgetés végére nagyon mély gondolatok is előkerültek sorsfordító borokról, gyökerekről és V. Györgyről.  

Tudj meg mindent a furmintról #11: A furmint és a tapasok

Tudj meg mindent a furmintról #11: A furmint és a tapasokMagyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató sorozatunkban ezen a héten a legjobb furmintokhoz a legjobb tapasokat keressük.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
05. 15.

Húsimádóknak

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
06. 04. - 06. 06.

WSET középfok - Párlat tanfolyam

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
06. 24.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 20.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
10. 21.

Tokaj Exclusive

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
04. 24.

Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, 8 tételes BORSORRAL

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 22.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 22.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
07. 29.

Winelovers River Night

Budapest, BudapestBudapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
04. 27.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás