Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Felejthetetlen karácsonyi menük #23: m&m és Bordeaux

Felejthetetlen karácsonyi menük #23: m&m és BordeauxNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma megugorjuk a lehetetlent: egy olyan After Eight receptet mutatunk, aminek láttán még a mentolos csokitól ódzkodóknak is összeszalad a nyál a szájukban. Pláne ha a hozzá ajánlott borpárral kóstolják.

Felejthetetlen karácsonyi menük #18: egy étel-bor pár hedonistáknak

Felejthetetlen karácsonyi menük #18: egy étel-bor pár hedonistáknakNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Most már tényleg lassan itt van december 24. úgyhogy muszáj egyre emelnünk a tétet. Ebbe a cikkbe bele is pakoltunk minden finomságot!

Felejthetetlen karácsonyi menük #2: Gordon Ramsay + Görögszó

Felejthetetlen karácsonyi menük #2: Gordon Ramsay + GörögszóNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma Gordon Ramsay és egy szekszárdi bor verhetetlen párosával ismerkedhetsz meg!

Minden napra egy bor: Mikóczi Pincészet Cabernet Sauvignon 2011

Minden napra egy bor: Mikóczi Pincészet Cabernet Sauvignon 2011Idén elmarad a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója, otthon sem kell azonban csúcs vörösbor nélkül maradnod. Lássuk, mit tud a szekszárdi Mikóczi Pincészet 2011-es cabernet sauvignonja 2020-ban! 

Minden napra egy bor: Günzer Családi Birtok Villányi Franc Prémium 2016

Minden napra egy bor: Günzer Családi Birtok Villányi Franc Prémium 2016Idén elmarad a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója, otthon sem kell azonban csúcs vörösbor nélkül maradnod. Ezúttal a Günzer Családi Birtok prémium Villányi Franc-ját ajánljuk figyelmedbe.

Minden napra egy bor: Tűzkő Domb Cuvée 2017

Minden napra egy bor: Tűzkő Domb Cuvée 2017November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Nem hagyhatjuk ki a szójátékot, mert ez tényleg egy tűzről pattant bor a Tűzkő Birtokról!

10 csúcs vörösbor karácsonyra

10 csúcs vörösbor karácsonyraTélen és a karácsonyi időszakban mindennél jobban csúszik egy vörösbor, pláne, ha a legkiválóbb hazai pincészetek készítik. Összeállítottunk egy listát a mi kedvenceinkből, ezekkel egyszerűen nem hibázhatsz.

A bordói fajták tündöklése és bukása, avagy tényleg senki nem lehet próféta a saját hazájában

A bordói fajták tündöklése és bukása, avagy tényleg senki nem lehet próféta a saját hazájábanA bordói fajták mai tudásunk szerint mind a francia borvidékről származnak. Hazájukban mégis szinte kizárólag házasításokban találkozni velük, miközben a tengerentúlon fajtaborként is képesek nagy dolgokra. Mi ennek a kettősségnek az oka?

WL100 mesterkurzus #3, beszámoló: Tessék mondani, ideért már Bordeaux?

WL100 mesterkurzus #3, beszámoló: Tessék mondani, ideért már Bordeaux?Aki rácsodálkozik a borok élvezetére, elég gyorsan találkozik Bordeaux-val, a névvel mindenképpen, de a világfajtákkal, a bordói házasítás fogalmával a poharában is. A híre, a nimbusza magával ragad, beszippant. Kóstoljuk meg azt, ami ebből a hazai borászok munkájában megjelenik. Kielmayer Kristian a 2018-as év „Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor” villányi nyerteseivel illusztrálja az eredményeket.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 30.

Alap ízek, alap étel- és bor párosítások

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
01. 19. - 02. 23.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
január 21.
Megszületett az első "vakcinabor"
Megszületett az első \
január 18.
Magyar siker egy francia pezsgőversenyen
január 12.
Kávéval sokkolnak a tudósok
január 11.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a pálinka-szabadságharc
december 27.
Megválasztották az Agrárminisztérium pálinkáját
december 15.
Rendhagyó borverseny zajlott Miskolcon – íme az eredmények
december 12.
Gesztenyepüréket, gesztenyemasszákat teszteltek: melyik legjobb?

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás