Ha szereted a pezsgőt, ezeket a stílusokat ismerned kell!A pezsgő évszázadok óta az elegancia szimbóluma, amely mára a világ minden táján saját hagyományokkal és stílusjegyekkel gazdagodott. Összeállításunkban a világ legismertebb és legizgalmasabb pezsgőstílusait mutatjuk be.
"Meg kell szelidíteni a napsütést a pohárban"A világszinten elismert pezsgő szakértő, Essi Avellan Master of Wine már a kezdetektől ott van a Winelovers Wine Awards zsűrijében, évről évre megfogalmazza a véleményét a magyar pezsgőkről, és ad látleletet a világ buborék-trendjeiről. Interjúnkban ezúttal szóba kerül az örök "fajta-kérdés", a Blanc de Noir térnyerése és a growerek forradalma is.
A világ két legismertebb borvidéke: Bordeaux és ChampagneBordeaux és Champagne Franciaország, és talán a világ két legismertebb borrégiója. A Bordeaux-ban készült nagy vörösborok egy jó része luxuscikknek számít, de Champagne megkérdőjelezhetetlenül a luxus szinonimája. Ennek köszönhetően kevés az olyan borkedvelő, aki ne hallott volna a Bordeaux-ból származó vörösborokról és a Champagne-ból származó pezsgőkről, azonban az italokra és a borvidékekre vonatkozó sajátosságok már kevésbé ismertek a nagyközönség számára. Célom, hogy jellemzőkkel, érdekességekkel, és a magyar borokkal és borvidékekkel történő összehasonlítások segítségével közelebb hozzam a két borvidéket és híres italait a magyar borszerető közönséghez.
A Winelovers Pezsgő és Aszú kóstolója a harmadik ünnep karácsony és Újév közöttA karácsony meghitt, családi ünnepéből kiszakadva merülj el a borvilág két ikonikus csúcsteljesítményének változatos tételeiben!
Merre tart a Champagne, melyek a világtrendek? Többek között ezekről is kérdezte Bor Judit Essi Avellan Master of Wine szakértőt.
“A jó sztorik, a jó élmények valahogy mindig a borhoz és a pezsgőhöz kötődnek”A résztvevők mondják el, milyen volt a 7BOR7KOR pezsgőkóstoló.
Ha túl drága a Champagne, itt a Crémant!A Crémant a Champagne régión kívülről származó de azzal nagyon hasonló módon, palackos erjesztéssel készülő pezsgők csoportja. A Borkollégium mesterkurzuson közelebbről is megismerkedhetsz az egyes stílusokkal.
De Gaulle és az amazonok, avagy a családi birtoktól a szövetkezetigEssi Avellan nem mindennapi champagne mesterkurzusain jártunk, és nem kellett messze mennünk.
Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borokA WSET 3 kurzus végéhez közelítve rendhagyó nap következett: az eddigiektől eltérően nem földrajzi, hanem termék alapú megközelítésben vizsgáltuk a hátralévő tananyagot. A nap első felében a habzó borok és pezsgők világában merültünk el, a második felében az erősített (vagy más szóval avinált) borokkal ismerkedtünk. Az utolsó új tananyagon Robert Smythre jutott a feladat hogy a nap alatt végig kalauzolja a hallgatókat.