Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borok

Így leszek borszakértő - Ismerd meg a WSET 3 kurzust! - 7. Habzó és erősített borokA WSET 3 kurzus végéhez közelítve rendhagyó nap következett: az eddigiektől eltérően nem földrajzi, hanem termék alapú megközelítésben vizsgáltuk a hátralévő tananyagot. A nap első felében a habzó borok és pezsgők világában merültünk el, a második felében az erősített (vagy más szóval avinált) borokkal ismerkedtünk. Az utolsó új tananyagon Robert Smythre jutott a feladat hogy a nap alatt végig kalauzolja a hallgatókat.

Milyenek az újvilági pezsgők az etalon Champagne-hoz képest?

Milyenek az újvilági pezsgők az etalon Champagne-hoz képest? A Klasszik Rádió Nyitány Ízlés szerint gasztronómia rovatában az újvilági- és vörös pezsgőkről mesélt Tábor István, a Borkollégium vezetője, az újvilági pezsgőkről szóló mesterkurzus kapcsán.

Champagne Rózsaszín Párduca

Champagne Rózsaszín PárducaRövid kitekintés a rozéborok világnapja (június 25 vagy az USA-ban nagyon komolyan vett, már-már világnappá váló június 12) előtt, hogy könnyebb legyen a választás azoknak, akik buborékosokkal szeretnek ünnepelni.

Április a legek hónapja volt

Április a legek hónapja voltAz itt összegyűjtött 5 cikkben nemcsak az a közös, hogy nagy olvasottságot ért el, de mindegyik egy valamilyen szempontból egyedülálló témát dolgoz fel.

A világ 10 legkívánatosabb pezsgője

A világ 10 legkívánatosabb pezsgőjeA champagne-ok a világ talán legnépszerűbb alkoholos italai. De mely tételek jelentik közülük a csúcsok csúcsát, vagyis melyek a legkelendőbbek? Most megmutatjuk.

Mit esznek a sztárok: 9 évtized Oscar díjátadó gáláinak menüi

Mit esznek a sztárok: 9 évtized Oscar díjátadó gáláinak menüiHamarosan itt az idei Oscar-gála, ennek apropójából végignéztük, mit ettek a sztárok a korábbi díjátadókon. Öveket kikapcsolni, kezdődik a lakoma!

A világ jelenleg 50 legdrágább bora

A világ jelenleg 50 legdrágább boraEgymillió forintos palackárral nem lehetett felkerülni, a borok háromnegyede Franciaországból érkezett, csendes fehérborok közül csak az édesek tudtak labdába rúgni. Íme a legirigyeltebbek listája.

Megnyitott Budapest legkülönlegesebb, pezsgőbe oltott csokiszalonja

Megnyitott Budapest legkülönlegesebb, pezsgőbe oltott csokiszalonjaKézzel festett egyedi csoki, benne és mellette a világ egyik legnemesebb pezsgője. És ezt még tudják fokozni! A ZAX új belvárosi boltját kóstoltam végig. Bónusz: megtudtam, hány fokon a legfinomabb a bonbon és hogy mi az drazsírozás.

Pezsegj még egy utolsót, mielőtt végképp beköszönt az ősz!

Pezsegj még egy utolsót, mielőtt végképp beköszönt az ősz!Szeptember 3-a óta zajlik a Hotel InterContinental Corso bárjának teraszán a Taste of bubbles fantázianévre keresztelt eseménysorozat, melynek keretében sok-sok finom bubis italt lehet kóstolni poharazva is. Mindezt egészen október 3-ig tehetik meg a pezsgők szerelmesei, érdemes tehát addig kihasználni a lehetőséget, talán az időjárás is kitart még addig.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 28.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
március 10.
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás