Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Minden napra egy bor: Bock Cuvée 2015

Minden napra egy bor: Bock Cuvée 2015November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Következzen ezúttal egy csúcs házasítás, amiben mindhárom fő bordói fajta megtalálható.

Minden napra egy bor: Tűzkő Domb Cuvée 2017

Minden napra egy bor: Tűzkő Domb Cuvée 2017November 14-én kerül megrendezésre a Bordói November, a bordói vörös fajták legnagyobb hazai kóstolója. A rendezvény napjáig bemutatjuk a Csúcsborok Termének tételeit, vagyis a csúcsok csúcsát. Nem hagyhatjuk ki a szójátékot, mert ez tényleg egy tűzről pattant bor a Tűzkő Birtokról!

Fogadjunk, hogy nem tudsz mindent a borról!

Fogadjunk, hogy nem tudsz mindent a borról!Tudtad, hogy van olyan bor, amit szobahőmérsékleten kell felszogálni? De vajon mi az a szobahőmérséklet? És hogy az idősödő vörösborok kevésbé tűnnek édesnek? Vagy nem is? Klikkelj, és kétperces kvíz után biztosan jobban fogsz érteni a borokhoz, mint előtte.

Készítsd el a saját bikavéredet!

Készítsd el a saját bikavéredet!Cuvée-t készíteni bárki tud, csak venni kell egy, kettő, három, négy különböző tételt, aztán addig keresgélni a legjobb házasítási arányt, amíg meg nem találjuk – vagy amíg hatalmas buliba nem torkoll az alkalom. Szekszárdi bikavért készíteni azonban már nagyobb kihívás – így nagyobb izgalom is, derült ki a Mészáros Borházban. A 2016-os Év Bortermelőjénél jártunk!

Házasítást készítettünk Malatinszky Csabával

Házasítást készítettünk Malatinszky CsabávalA Bordó Blend idén is izgalmas mesterkurzusokat kínált a vörösborok iránt mélyebben érdeklődő résztvevők számára. Ilyen volt például Malatinszky Csaba interaktív „blendkészítő” előadása, ahol a sokak által ismert borász-sommelier bevezetett minket a cuvéek világába.

Válaszd az alkalomhoz illő borházasítást!

Válaszd az alkalomhoz illő borházasítást! Franciásan cuvée, angolosan blend. A magyar elnevezése azonban mindent elárul róla: házasítás – vagyis egymáshoz illő, egymást kiegészítő, és harmonikus összhangot teremtő szőlőfajtákból készült bor. Lehet együtt erjesztett, vagy csak érleléshez elegyítve.

Keressük a legjobb nevű magyar bort! Szavazz!

Keressük a legjobb nevű magyar bort! Szavazz!15 blikkfangos nevű magyar házasítást gyűjtöttünk össze, és arra vagyunk kíváncsiak, melyik elnevezés tetszik a legjobban nektek. 100% Balaton, Távoli világ, Cucc, Pinceátlag és Esküvé. Szavazz!

Kvíz! Mennyire ismered a híres magyar küvéket?

Kvíz! Mennyire ismered a híres magyar küvéket?Regnum, Capella, Infusio, Indián nyár. Ismerősen csengnek ezek az elnevezések, ugye? Kiváló magyar borházasításokat gyűjtöttünk össze, a kérdés pedig az, hogy tudod-e ki készíti őket.

Ezek a világ legismertebb borházasításai

Ezek a világ legismertebb borházasításaiHázasítás, cuvée, blend, ezekkel a szavakkal illetjük a kettő vagy több fajtabor „összekeverése” során kapott bort, mely nagymértékben függ a borász kreativitásától. A világ neves vörösborai között számos házasítást találunk, nézzük az öt leghíresebb francia vörös blendet!
Korábbi cikkek
Fröccs
február 24.
Barackpálinkákat ellenőrzött és kóstolt a hatóság
február 21.
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
Egy magyar boros könyv a világ legjobbjai között
február 19.
Itt az első karantén sör
február 18.
Michelle Obama a Netflixen főz
február 16.
Újabb Óvatos Duhaj sört dobott piacra a Soproni
február 08.
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának
Ajándékot vittek a borászok Müller Cecíliának és csapatának
február 05.
Szőlőmagokból fejtették meg kutatók Champagne múltját

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás