Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

A világ jelenleg 50 legdrágább bora

A világ jelenleg 50 legdrágább boraEgymillió forintos palackárral nem lehetett felkerülni, a borok háromnegyede Franciaországból érkezett, csendes fehérborok közül csak az édesek tudtak labdába rúgni. Íme a legirigyeltebbek listája.

Ha nem vigyázol, már a dugóhúzónál elronthatod a boros élményt

Ha nem vigyázol, már a dugóhúzónál elronthatod a boros élménytA tökéletes élményhez a jó bor önmagában kevés. Az alábbiakban számba vesszük a szükséges kiegészítőket és adunk vásárlási tanácsokat is.

Nem akarunk édes bort inni?!

Nem akarunk édes bort inni?!Mély szomorúsággal gondolok vissza, a Borkollégium Kóstolósorozatának édes boros órája. Messze nem azért, ami a kóstolón történt, hanem pont azért, ami nem történt. Ugyanis, ami nem történt meg, az az érdeklődés volt.

Így válaszd ki a bor megfelelő hőmérsékletét

Így válaszd ki a bor megfelelő hőmérsékletétA különböző szőlőfajtákból, különféle eljárásokkal készített könyed, testes, vagy épp desszertborok ideális fogyasztási hőmérséklete eltér egymástól. Infografikánk segít eligazodni, hogy melyik borstílushoz milyen hőfok illik.

Ez az 5 legdurvábban hízlaló ital!

Ez az 5 legdurvábban hízlaló ital!Talán kevesebben tudják, hogy az italok között szinte könnyebben találhatunk brutálisan hízlalóakat, mintha ételeket vizsgálnánk. Íme az öt legdurvább!

Somlói revolúció, Aranyló tokaji és Eper furmint - melyik lesz Magyarország tortája?

Somlói revolúció, Aranyló tokaji és Eper furmint - melyik lesz Magyarország tortája?A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és ugyanennek a háznak az Eper furmint nevű tortáját választotta ki első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.

Napfény íze - a palackba zárt történet

Napfény íze - a palackba zárt történetHistória – Nem mindennapi történetet mesélt el Rácz Kinga, az Egri Korona Borház borásza, az egri bortermelésről, a Szépasszony völgyéről, arról, hogyan kezdték el 200 évvel ezelőtt az ősei a borkészítést Egerben, hogyan született a Napfény íze, amely egy igazi családi bor.

Tokaji Aszú vagy Jégbor?

Tokaji Aszú vagy Jégbor?Desszertborok - A magyar bortörvény szerint a jégbor egy olyan meghatározott termőhelyről származó minőségi bor, amelyet túléretten, megfagyottan szüretelt és préselt szőlőbogyók felhasználásával készítenek és minimum 282 g/l cukrot tartalmaz. A hagyományok hiányán túl inkább klimatikus okai vannak a kevés magyar jégbornak, amely nem minden évben születhető, s az egész országban néhány száz litert készítenek belőle, meglehetősen borsos áron értékesítve.

Horvátország nem használhatja a prosek bornevet

Horvátország nem használhatja a prosek bornevetHagyománygyilkosság - Mivel nagyon hasonlít az olasz prosecco kifejezéshez, ezért Horvátország nem használhatja tradicionális borának prosek elnevezését az Európai Unióhoz való csatlakozását követően. Az Európai Bizottság (EB) szerint megtévesztené a fogyasztókat a két név közötti hasonlóság, s így aki az olasz habzóbort szeretné megvásárolni, meglehet, hogy véletlenül a tőle teljesen különböző dalmát desszertbort emelné le a polcról.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
09. 16.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
06. 01.

Winelovers Summer OPENING Party

Corso Restaurant & Bar, BudapestCorso Restaurant & Bar, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
04. 01.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 27.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
07. 07. - 07. 09.

Winelovers Wine Awards 2023

Continental Hotel Budapest ****superoir, BudapestContinental Hotel Budapest ****superoir, Budapest
BorversenyBorverseny
Fröccs
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
március 14.
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
Március 18-án Dűlőbisztró Etyeken
március 09.
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
Az 50 legjobb magyar borász Budapesten
március 01.
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
Újra fellángol a vita a zéró toleranciáról a 11. Borkonferencián
január 06.
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
Jelentkezz key-account munkatársnak a Winelovers-hez!
december 09.
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
A 2022. Év Bortermelője díj nyertese: Figula Mihály
november 02.
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Új vezető a Pajzos Tokaj élén
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás