Te is a könnyed buborékokra szavazol a nyári melegben?Két hazai pincészet kiváló pezsgőit ajánljuk, hogy megkönnyítsük a választást.
Milyen bort vegyek húsvétra?Az ünnepi asztalra ajánlunk 3 furmintot, 3 olaszrizlinget és 3 juhfarkot.
Az év első borfesztiváljának legszebb furmintjaiTOP3+1 furmint Ripka Gergely, a Tokaj Guide szerzőjének válogatása a Winelovers Grand legjobb furmintjaiból.
5 magyar bor, amit szívesen ittatok 2020-banA Winelovers Webshopnak nemcsak a vásárlói köre, hanem a borválasztéka is évről évre nő: egyre több kiváló hazai és külföldi tétellel találkozhattok. Sokféle bort szerettek, de - a korántsem reprezentatív felmérésből - markánsan kirajzolódik, hogy egyrészt a hazánkban őshonos fajták, a nagy tradícióval rendelkező stílusok, valamint a villányi borvidék bordói típusú vörös házasításai abszolút viszik a pálmát.
A szuperaszúról tavaly írtunk: idén végre közelebbről is megismerheted2020. októbere mérföldkő volt a Tokaji borvidék életében: ekkor került bemutatásra két 6 puttonyos Szepsy szuperaszú. Tavaly a járvány miatt elmaradt a bemutatásuk, idén azonban pótolják az eseményt. Olvasd újra a szuperaszúról szóló cikkünket, hogy képbe kerülj ezzel a nem mindennapi műfajjal!
Őshonos fehérszőlőfajták MagyarországonMagyarországon megtalálható fontosabb fehérszőlőfajták jellegzetességeit tanulhatod meg cikksorozatunkból. Mi mással is kezdhetnénk, mint az őshonos fajtákkal. Mert szerettük őket régen, és szeretjük őket ma is.
Kéknyelű, a világ egyik legfurcsább szőlőjeNővirágú, ezért rossz a hozama, a múlt században a legtöbb gazda szabadult volna tőle, mégis márkát építettek rá. Ha ennyi nem lenne elég, a cikkből az is kiderül, hogy talán nem is a Badacsony a szülőhazája, mégis szinte csak itt érzi jól magát.
A tokaji szőlőfajták: miért pont ők 6-an?A 19. század végén még több tucatnyian voltak, köztük vörösek, számuk aztán jó időre lecsökkent háromra, ma hatan vannak. Hat egyéniség, hat különálló történet.
Ismét eljött a száraz szamorodnik ideje?Egy másik italnak köszönhetően megint kezd divatba jönni a már-már elfeledett száraz szamorodni – mondja Makai Gergely. A Tokaj Hétszőlő birtokigazgatójának segítségével alámerültünk a buborékok világába és választ kerestünk arra is, a „bio” miért kevésbé menő itthon, mint külföldön.