Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Bácsó, piros járdovány és körteszőlő - magyar fajtákkal ismerkedtünk a Borjour Zeniten

Bácsó, piros járdovány és körteszőlő - magyar fajtákkal ismerkedtünk a Borjour ZenitenSummarium - Ha véletlenül nem lenne teljesen egyértelmű, hogy a címben felsorolt elnevezések valójában milyen szőlőneveket rejtenek, akkor nem kellett más csinálnunk csak kilátogatunk a Kézműves Magyar Ízek Vásárára, ahol a Borjur kiállítói elfoglalták az egész emeletet.

12 ezren látogattak ki a Magyar Ízek Vásárára

12 ezren látogattak ki a Magyar Ízek VásáráraSAJTóvisszhang – Véget ért a 7. Magyar Ízek Vására, amely idén is kiemelt érdeklődés mellett zajlott a hétvégén, hiszen 12 ezren látogattak ki a sajtvásárra, ahol több száz féle sajtot és további több ezer terméket kóstolhattak meg az ínyencek.

7. Kézműves Magyar Ízek Vására - Sajtra magyar!

7. Kézműves Magyar Ízek Vására - Sajtra magyar!Fesztivál - 2014 tavaszán, a tejtermékek és sajtkészítmények széles skáláját kóstolhatják végig a látogatók a 7. Magyar Ízek Vásárán. Az ínyenc sajtimádók többek között olyan különlegességeket próbálhatnak ki, mint az édesköménnyel fűszerezett erdeigyümölcsös camambert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt, vagy a kapros zsendice.

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásról

Lesújtó helyzetkép a hazai vadhús- és halfogyasztásrólÉtkezési szokások - Habár vadászati nagyhatalomnak számít Magyarország a lőtt vad mennyisége és minősége terén is, de a vadhús fogyasztásában az utolsók közt kullogunk. Az egy főre jutó vadhúsfogyasztás Magyarországon évente még a húsz dekagrammot sem éri el. Halfogyasztás tekintetében is sereghajtók vagyunk az EU-ban, hiszen a 22 kg/év átlaghoz képest itthon 4,2-4,5 kg halat fogyasztunk átlagosan évente.

Rekordlátogatottság az V. Kézműves Magyar Ízek Vásárán

Rekordlátogatottság az V. Kézműves Magyar Ízek VásáránSummarium - A Millenárisban március 8-10-én tartott V. Kézműves Magyar Ízek Vásárára - a szervezők szerint - több mint 18 000-en voltak kíváncsiak. A jubileumi rendezvényen a vásárlók ismét szavazhattak kedvenc termelőjükre, melynek következtében a húsfeldolgozással foglalkozó Knyihár Mihály kapta a legtöbb voksot.

"Őstulok" furminttal

\Bor-étel párosítás - A 2013. március 8-10. között a Millenárison megrendezésre kerülő Kézműves Magyar Ízek Vásár és Gasztropiac sajtótájékoztatójának szenzációja az „őstulok” szalámi és pörkölt kóstoló, valamint a steaksütés volt. Az ételek mellé Csíki Sándor, a Borászportál gasztronómiai tanácsadója, a Food&Wine szerkesztője választotta ki a velük leginkább harmonizáló bort.

Bemutatkozik az őstulok az idei Kézműves Magyar Ízek Vásáron

Bemutatkozik az őstulok az idei Kézműves Magyar Ízek VásáronProgramajánló - Március 8-10. között 120 termelővel és újdonságokkal újratöltve várja az ínyencségek kedvelőit az ötödik Kézműves Magyar Ízek Vására és Gasztropiac. A Millenáris B épületét immáron ötödik alkalommal özönlik el a magyar konyha szerelmesei. Az esemény vasárnapi sajtótájékoztatóján Csíki Sándor, a Borászportál gasztronómiai tanácsadója prezentálásában az újságírók megismerkedhettek az őstulokkal, megkóstolhatták pörköltjét és a hozzájuk passzoló borokat.

KMIV: Középpontban a hurka-kolbász és az újbor

KMIV: Középpontban a hurka-kolbász és az újborSummarium - A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel a hurka, a kolbász és az újbor voltak a főszereplői a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárának (KMIV), amelyet pénteken nyitottak meg ünnepélyes harangkongatással a Millenárison.

Megkóstoltuk a HUNburgert

Megkóstoltuk a HUNburgertÉtelajánló - November 16-18. között rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a Millenárison, ahol a nagyközönség előtt is debütál az Almárium Bisztró séfje elgondolásából született,  szürkemarha húspogácsával, sültpaprika-szósszal, kovászos uborkás majonézzel készülő HUNburger.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
11. 25.

Bordói November Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
Fröccs
augusztus 29.
Nyárzáró Szőlőskerti Party
Nyárzáró Szőlőskerti Party
július 10.
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
A Winelovers Wine Awards a nemzetközi borversenyek legújabb generációja
június 13.
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
A bor ott a legjobb, ahol születik - Borindex, a borturisztikai weboldal
május 15.
Szőlőskerti Party Etyeken
Szőlőskerti Party Etyeken
április 18.
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
A Kárpát-medence 5 legjobb borásza
április 05.
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
Jön a legendás TAVASZI PIKNIK
március 24.
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borász a Kanapén: Interaktív Wine- és Soul Coaching Frittmann Péterrel
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás