7. Kézműves Magyar Ízek Vására - Sajtra magyar!

Borászportál
2014. március 26., 16:51


Fesztivál - 2014 tavaszán, a tejtermékek és sajtkészítmények széles skáláját kóstolhatják végig a látogatók a 7. Magyar Ízek Vásárán. Az ínyenc sajtimádók többek között olyan különlegességeket próbálhatnak ki, mint az édesköménnyel fűszerezett erdeigyümölcsös camambert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt, vagy a kapros zsendice.
7. Kézműves Magyar Ízek Vására - Sajtra magyar!
 
Mint minden eddigi rendezvénynek, a mostani Vásárnak is az a célja, hogy népszerűsítse a tradicionális magyar élelmiszereket. Idén a legkiválóbb minőségű magyar tejtermékekre és sajtkészítményekre esett a választás, éppen ezért 30 sajtmester és további 120 kiállító várja az érdeklődőket a Millenárisra.

Az itthoni tej- és tejtermékfogyasztás nemcsak a javasolt egészséges szinttől marad el, hanem gyakorlatilag az utóbbi időszakban az 1960-as években mért szinten stagnál. – emelte ki Pap Krisztián a Vásár főszervezője.

A tej- és tejtermékek fogyasztása azonban nemcsak a gazdaságnak fontos, hanem kiemelkedő szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott táplálkozásban is. Bizonyítottan jótékony, kedvező élettani hatásuk van, a minőségi tej, sajt és egyéb tejtermékek pedig kálciumban és D-vitaminban gazdag élelmiszerek.
 
A vásár szervezői idén a kóstolókon túl érdekes programokkal is készülnek a látogatók számára, így megismerkedhetnek például az igazi túrórudi készítésével, a vajköpülés fortélyaival, valamint részt vehetnek egy igazi sajtmustrán is.

A hétvége kiemelt programjai lesznek még a Borjour Zenit, amelynek keretében egy külön álló galérián kóstolhatjuk végig a magyar őshonos szőlőfajtákból készült borokat, a jó hangulatról pedig Vastag Csaba fog gondoskodni.

A Magyar Ízek Vásárán értékes nyeremények is várnak a látogatókra, hiszen a Gere Pincészet egy 2 személyes 2 napos bor-wellness csomagját is megnyerhetik a Crocus Gere Bor Hotelbe, amely a Magyar Ízekre regisztráló vendégek között kerül kisorsolásra a Vásár utolsó napján.

Ezen kívül, azok között, akik regisztrálnak az Útisúgó standjánál minden órában egy üveg bort sorsolnak ki a szervezők, illetve a hétvége főnyereménye: egy 3 nap 2 éjszakás félpanziós pihenés lesz a Hétkúti Wellness szállodában.

A nagy sikerre való tekintettel, korlátozott ideig még igénybe vehető a Bónusz Brigád kedvezménye is, amellyel féláron juthatnak hozzá belépőjükhöz az érdeklődők. A vásárról további információt a www.kezmuvesmagyarizekvasara.hu vagy a facebook.com/magyarizek oldalon találhatnak az érdeklődők.
Winelovers borok az olvasás mellé