Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Zágonyi Károly huszárvirtusa tovább él Villányban – a világ egyik legmodernebb aktív háza épül a borvidéken

Zágonyi Károly huszárvirtusa tovább él Villányban – a világ egyik legmodernebb aktív háza épül a borvidékenA Streit-Zagonyi Borászat első bora – nem meglepő módon – egy klasszikus Bordeaux-i házasítás volt, a Union. A 2015-ös évjáratból származó blend szinte azonnal ismertséget szerzett, nagyrészt annak köszönhetően, hogy bekerült az illusztris Borkiválóságok közé.

10 állat, amiről nem gondolnád, milyen hasznos a szőlőben

10 állat, amiről nem gondolnád, milyen hasznos a szőlőbenMiért küldenek Dél-amerikában tatut, Spanyolországban kutyát a szőlőbe és miért telepítenek méheket az ültetvények közelébe? Következzen 10 rendhagyó szőlőművelési megoldás a nagyvilágból.

A világ legjobbja lett a hónap legjobbja

A világ legjobbja lett a hónap legjobbjaJúliusi legnépszerűbb cikkeinket bemutató listán helyet kapott két még aktuális felhívás, egy nyári programajánló és egy forradalmi innováció is.

Papírüveg – papírból készülő borospalack lehet a megoldás

Papírüveg – papírból készülő borospalack lehet a megoldásÖtször könnyebb, mint az üveg és környezetbarát, mivel nagyrészt újrahasznosított papírból készül. Egy brit szaklap letesztelte az első „papírpalackot”.

Egy magyar kutató kiszámolta, mennyire terheled a környezetet, ha üveges bort iszol

Egy magyar kutató kiszámolta, mennyire terheled a környezetet, ha üveges bort iszolBogóné Tóth Zsuzsánna, a Szent István Egyetem (SZIE) kutatója részletes képet vázolt fel arról, hogy miként lehetne csökkenteni a borospalackok használatából fakadó környezeti hatásokat.

Meglepő ötlettel rukkolt elő egy nagy múltú Champagne-ház

Meglepő ötlettel rukkolt elő egy nagy múltú Champagne-házA François Dubois Champagne-ház a környezettudatosság jegyében egy figyelemre méltó újdonságot mutatott be a közelmúltban.

Vajon finomabbak-e az organikus borok?

Vajon finomabbak-e az organikus borok?Több ezer palack bort teszteltek Kaliforniában, annak érdekében, hogy feltárják, van-e összefüggés az organikus és biodinamikus megjelölés és a borok minőségi megítélése között.

Anglia: hamis, lefoglalt alkohollal tüzelnek

Anglia: hamis, lefoglalt alkohollal tüzelnekZöld energia - Újrahasznosítás - Alkohol - A kelet-angliai Lincolnshire város hatósága úgy kívánja hasznosítani a lefoglalt, hamis alkoholokat, hogy azokat eltüzeli, elektromos energiát állítva így elő. Nagy dolog ez, hiszen a hamisítás által okozott károk ezzel a módszerrel mérsékelhetők.

Gyűjtsd a dugót, óvd a paratölgyerdőket!

Gyűjtsd a dugót, óvd a paratölgyerdőket!Környezetvédelem - Akár ezt a mottót is zászlajára tűzhette volna az a portugál kezdeményezés, amely az eldobott parafadugók újrahasznosítását szorgalmazza. Az Etico-program célja megmenteni azoknak a dugóknak a millióit, amelyek különben minden évben a hulladékgyűjtőbe kerülnének, s így közvetve óvni a paratölgyerdőket.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
09. 17.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
09. 01.

Sikeres pezsgőfajták a világban – és a 4. Pezsgőkonferencián

Etyek, EtyekEtyek, Etyek
KonferenciaKonferencia
Fröccs
július 12.
Bor: kultúra ínyenceknek
Bor: kultúra ínyenceknek
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás