Anglia: hamis, lefoglalt alkohollal tüzelnek

Borászportál
2012. március 22., 08:32


Zöld energia - Újrahasznosítás - Alkohol - A kelet-angliai Lincolnshire város hatósága úgy kívánja hasznosítani a lefoglalt, hamis alkoholokat, hogy azokat eltüzeli, elektromos energiát állítva így elő. Nagy dolog ez, hiszen a hamisítás által okozott károk ezzel a módszerrel mérsékelhetők.
Anglia: hamis, lefoglalt alkohollal tüzelnek
 
A helyi kereskedelmi hatóság úgy döntött, megpróbálja maximalizálni a lefoglalt hamisítványok hasznosíthatóságát, és a régióban lefoglalt hamis alkoholos italok elégetésével állíttat elő elektromosságot. A helyi erőműben egy tonna hamis alkoholt égettek el a közelmúltban. Az így nyert energia egy átlagos otthon egy órányi áramszükségletét fedezi.
 

A mennyiség talán nem sok, de a potenciálisan veszélyes és káros termékek így a társadalom számára hasznosulva végezték pályafutásukat, bizonyítva, hogy a hamisítás által okozott károk ezzel a módszerrel csökkenthetők - írja a No Kamu blog.
A hatóságok a hamisítványok palackozásához használt üvegeket és fémdobozokat is újrahasznosíttatták, a cél ugyanis, hogy 100 százalékban feldolgozzák az anyagokat, és minden lehetőséget kihasználjanak arra, hogy az illegális termékeket hasznosítsák.
Bezúzás felé haladnak a palackok és italos üvegek
Hasonló kísérletre tavaly ősszel hazánkban is volt példa: az FKF Zrt. hulladékhasznosító művében alakították át hasznos energiává azt a nagy mennyiségű hamis gerincbántalmi eszközt, amelyet a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér pénzügyőrei foglaltak le korábban. Az összesen háromtonnányi hamis Kosmodisk eszköz megsemmisítéséről az eredeti gyártó, a Studio Moderna márkavédelmi képviselete intézkedett.
Ehhez a rendelkezésre álló legkörnyezetkímélőbb megoldást választották, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. modern hulladékhasznosító művében ugyanis az égetés során keletkező energiát felhasználják, ráadásul még az égetést követően megmaradt szilárd hulladék is felhasználásra kerül.
Forrás: No Kamu
Winelovers borok az olvasás mellé