Fedezd fel a rózsaszín univerzumot! - A világ rozéi 28 tételen keresztül a Borkollégium mesterkurzusánA rozék világa hihetetlenül változatos: lehetnek üdék és játékosak, akár egy nyári szellő, vagy gyümölcsösen zamatosak, mint egy friss eper. Találunk köztük virágos karaktereket, melyek egy tavaszi mező illatát idézik, és léteznek komolyabb, testesebb változatok, amelyek elegáns hordós jegyeket és hosszabb érlelhetőséget is kínálnak. A Borkollégium szeptember 19-i tematikus mesterkurzusán most 28 gondosan válogatott tételen keresztül ismerheted meg, hogyan válik a rozé a világ különböző pontjain egyedivé és utánozhatatlanná!
Japán szent italának titkai - utazás a saké világábanA saké (vagy szaké) a hagyományos japán rizsből készült alkoholos ital. Japán egyik legrégebben fogyasztott és termelt alkoholos itala, mely fontos szerepet játszik a kultúrában, az ünnepek és a mindennapi étkezések során egyaránt. Ha valami igazán különlegesre vágysz, ne hagyd ki a Borkollégium novemberi saké mesterkurzusát.
A szuperaszúról tavaly írtunk: idén végre közelebbről is megismerheted2020. októbere mérföldkő volt a Tokaji borvidék életében: ekkor került bemutatásra két 6 puttonyos Szepsy szuperaszú. Tavaly a járvány miatt elmaradt a bemutatásuk, idén azonban pótolják az eseményt. Olvasd újra a szuperaszúról szóló cikkünket, hogy képbe kerülj ezzel a nem mindennapi műfajjal!
10 különleges olasz szőlőfajta, amit egyszerűen muszáj megkóstolnodOlaszország több okból is kihagyhatatlan egy borkedvelőnek: a világ legnagyobb bortermelője a modern borkészítés egyik bölcsője. Számos évszázados-évezredes múltú őshonos fajtával rendelkezik, amik sehol máshol nem kóstolhatók.
Egy GRANDiózus kóstoló margójáraA Corinthiába szervezett első Winelovers Grand a helyszínválasztás és a felhozatal alapján is fényesnek ígérkezett, ám avatott borrajongóként kissé kételkedtem abban, hogy a hasonló programok sorában az újdonság erejével fog hatni rám. Aztán jött a meglepetés!
Villányban született meg a cabernet franc-ok eszenciájaHa vannak nagy találkozások az életben, akkor Malatinszky Csaba villányi borászé és Steven Spurrier borszakíróé az volt és mindig az is lesz. Legutóbb a Winelovers Grand hétvégéjén nyílt erre lehetőségük. Az élményt a borász egy sushis hasonlattal idézte fel.
A 10 legmenőbb család a borvilágbanNapjainkban folyamatosan nő azon borkedvelők száma, akik szívesen bővítik a borokkal kapcsolatos ismereteiket, akár tanfolyamok, akár könyvek segítségével. A választék már utóbbiaknál is széles, a 10 Great Wine Families azonban így is kilóg a sorból.
Borozz velünk februárban!A február eddig nem a borokról szólt, de mi most teszünk róla, hogy ez megváltozzon. Az év első borfesztiválja, a legexkluzívabb hazai boros rendezvény, valamint tanfolyamok és mesterkurzusok tömkelege – ez mind rád vár. A listáért 100%-os garanciát vállalunk.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Kollár Mariann, a hídHárom új taggal bővült a Borkollégium oktatóinak névsora. Az őket bemutató mini-sorozat első részében Kollár Mariann mesél többek között arról, a Londonban eltöltött évek hogyan szolgálják az óráin részt vevők fejlődését.