Borozz velünk februárban!

Borászportál
2020. január 28., 11:33


A február eddig nem a borokról szólt, de mi most teszünk róla, hogy ez megváltozzon. Az év első borfesztiválja, a legexkluzívabb hazai boros rendezvény, valamint tanfolyamok és mesterkurzusok tömkelege – ez mind rád vár. A listáért 100%-os garanciát vállalunk.
Borozz velünk februárban!
Winelovers Grand – Az év első borfesztiválja: 2020. február 1.
 
Az év első borfesztiválja egyben egy idén debütáló kísérlet lesz, aminek akár bor360 is lehetne a címe: a kóstolás mellett ugyanis legalább akkora hangsúlyt kap a rendezvényen az ismeretszerzés, a borral kapcsolatos edukáció, a jövő borfogyasztóinak és a nemzetközi borokra nyitott fogyasztóknak megszólítása, valamint az érdeklődők bevezetése a WSET oktatási rendszerébe. Master of Wine-ok, neves külföldi és hazai szakemberek tartanak mesterkurzusokat, de lesznek a Winelovers rendezvényeken már nagy sikert aratott rövidebb ingyenes pop-up előadások is. Természetesen a „főszereplőből” sem lesz hiány: 150 kiállító pincészet, több mint 800 féle hazai és nemzetközi bor, a Furmint Day-t köszöntő furmint terem teszi teljessé a programot, ahonnan a teljesség kedvéért a prémium párlatok sem hiányoznak majd.
 
Időpont: 2020. február 1. (szombat), 11.00-23.00 óra
Helyszín: Corinthia Budapest
Web: www.wineloversgrand.hu
 
 
Borkollégium Alapfok tanfolyam: 2020. február 7-9.
 
Borkedvelő vagy, de nem vagy még tudatos borfogyasztó? Nyitott vagy, hogy különleges fajtákat is megismerj, de nehezen választasz még egyedül? Esetleg a hobbi mellett a munkádban is hasznát vennéd a borismeretnek? A Borkollégium alapfokú tanufolyama a te kurzusod, ha alapszintű, de átfogó tudást szeretnél szerezni Magyarország borvidékeiről, a hazánkban honos szőlőfajtákról és a borkészítés alapelveiről, amiből megtudod, hogy mitől is lesz minőségi egy bor. A többnapos képzés során az elméleti oktatás mellett 35 bor kóstolása révén is megismerkedhetsz az érzékszervek működésével és a helyes kóstolási technikával.
 
Időpont: 2020. február 7-9.
Helyszín: Borkollégium, 1067 Budapest, Podmaniczky utca 31.
Web: www.borkollegium.hu/borkollegium-alapfok
 
Botritisz Mánia – Winelovers 100 mesterkurzus: 2020. február 13.
 
Immár hagyomány, hogy a Borkollégiumban mesterkurzus-sorozat keretében bemutatásra kerül az aktuális Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor gyakorlatilag összes tétele. Nincs ez másképp a 2019 szeptemberében megjelent kiadvány esetében sem. A 8 részből álló sorozat 3. része a botritiszes borok világába kalauzolja az érdeklődőket. A színvonalról talán elég annyit elmondani, hogy a legutóbbi Winelovers 100 lista első 10 helyezettje mind kései szüretelésű, aszú bor vagy eszencia volt. A top10-ből 4 ezen az estén is jelen lesz, és a további top 100-as tételek is mind méltó módon képviselik a „borok királyát”. A kóstolót a tesztet lebonyolító zsűri egyik tagja tartja, akinek a segítségével a verseny kulisszái mögé is bepillanthatnak a részt vevők.
 
Időpont: 2020. február 13., 18.00-21.30 óra
Helyszín: Borkollégium, 1067 Budapest, Podmaniczky utca 31.
Web: www.borkollegium.hu/mesterkurzusok/botritisz-mania--winelovers-100-sorozat-3-
 
15. Magyar Borok Bálja: 2020. február 15.

Hazánk legexkluzívabb boros eseménye, ahol a fenséges degusztációs menü és ünnepi programok mellett felsorakoznak az ország legkiemelkedőbb borait is. A bál helyszínéül a Corinthia Hotel Budapest imponzáns bálterme szolgál, ahol a borvacsorán (a menü tesztjén szerzett benyomásainkról itt olvashatsz) részt vesznek a hazai kulturális és üzleti élet szereplői mellett az ország legkiemelkedőbb borászai is. Ha ugyanezt a hangulatot kötetlenebb formában szeretnéd átélni, neked ajánljuk a 3 fogásos vacsorát és kiváló borpárokat felvonultató Ezüst báli belépőt.

A bál háziasszonya idén is az elbűvölően bájos Ördög Nóra lesz. A hangulatról számos sztárfellépő fog gondoskodni. A Chansos Elysées francia sanzonesttel készül, Csemer Bogi, Kárász Eszter, Tompos Kátya fog énekelni Wagner-Puskás Péter kíséretében. Az ország legismertebb swing zenekara, a Group'n'Swing is fellép, a vacsorát Farkas Sándor zongorával kíséri, majd az éjszaka folyamán a Jazzy Rádió alapítója, Dj Suri Imre gondoskodik a hangulatról.
 
Időpont: 2020. február 15. (szombat), 18.00-3.00 óra
Helyszín: Corinthia Budapest
Web: www.borbal.hu
 
WSET középfok tanfolyam: 2020. február 20-23.

A WSET középfokú bortanfolyam (WSET® Level 2 Award in Wines) kurzus mélyrehatóan foglalkozik a nemzetközileg ismert szőlőfajtákkal és legfőbb termőhelyekkel. A 4 nap során megismerheted az e fajtákból készülő borstílusokat, az eredetvédelmi rendszereket és a borcímkéken található legfontosabb kifejezéseket, de betekintést nyerhetsz az erősített borok, pezsgők és habzóborok világába is. A többnapos tanfolyamot vizsga követi, sikeres teljesítés esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapsz. Ez a te tanfolyamod, ha a borok iránt komolyabban érdeklődsz; ha fontos számodra a nemzetközileg elismert végzettség (ezzel külföldön is el tudsz helyezkedni); ha a vendéglátásban, gasztronómiában, borkereskedelemben dolgozol.
 
Időpont: 2020. február 20-23.
Helyszín: Borkollégium, 1067 Budapest, Podmaniczky utca 31.
Web: www.borkollegium.hu/wset-kozepfoku-bortanfolyam
 
Furmint Világ – Winelovers 100 mesterkurzus: 2020. február 27.
 
A Winelovers 100 listájának borait bemutató mesterkurzus-sorozat következő állomása a nemzetközileg talán legtöbbre tartott őshonos magyar fajtával, a furminttal foglalkozik. A fajta jelentőségét és a benne rejlő potenciált jól mutatja, hogy egy 13 tételes kóstolót össze lehetett állítani kizárólag a kiadványban szereplő borokból. A furmint sokszínűségére pedig ékes bizonyíték, hogy vlesz közöttük szárazbor, pezsgő, kései szüretelésű és szamorodni is. Ott a helyed, ha rajongója vagy a fajtának, vagy most szeretnél azzá válni.
 
Időpont: 2020. február 27., 18.00-21.30 óra
Helyszín: Borkollégium, 1067 Budapest, Podmaniczky utca 31.
Web: www.borkollegium.hu/mesterkurzusok/furmint-vilag--winelovers-100-sorozat-4
Winelovers borok az olvasás mellé