A 10 legmenőbb család a borvilágban

Máté Alexandra
2020. január 30., 09:43


Napjainkban folyamatosan nő azon borkedvelők száma, akik szívesen bővítik a borokkal kapcsolatos ismereteiket, akár tanfolyamok, akár könyvek segítségével. A választék már utóbbiaknál is széles, a 10 Great Wine Families azonban így is kilóg a sorból.
A 10 legmenőbb család a borvilágban
Címlapfotó: academieduvinlibrary.com
 
Szerencsére számos kiváló mű született már a világ különböző híres borvidékeiről,  vagy a borkóstolás technikájáról, abba azonban eddig még nem kaphattunk betekintést, hogyan is működnek a családi kézben lévő, ám mégis világszínvonalú borászatok.
 

Elmondható, hogy Fiona Morrison könyve ebben a tekintetben úttörő, mintegy hiánypótló mű. A 10 Great Wine Families laikusok számára is lehetővé teszi, hogy testközelből ismerkedjenek meg a legnagyobb borász családok életének hullámhegyeivel és völgyeivel.

Szó van benne gazdasági válságról, háborúkról, klímaváltozásról, ám emellett kendőzetlenül ír a szerző azokról a családi viszályokról is, melyek a világ legjobb borainak hátterében állnak.

És hát ki más is lenne alkalmasabb arra, hogy nagy borász családokat ismertessen meg az olvasóval, ha nem Fiona Morrison, aki amellett, hogy mintegy 40 éve foglalkozik borokkal, maga is egy híres bordeaux-i borász, Jaques Thienpont felesége? Az interjúk olvasása során úgy érezhetjük, mi magunk is egy asztalnál ülünk a családokkal, akik egytől egyig szenvedéllyel osztják meg a szép és a nehéz pillanatok emlékeit.
 
A 10 legmenőbb család a borvilágban

10 borász család, 10 különböző történet – egy valami azonban mindig ugyanaz: a tanulság, miszerint csak úgy lehet valaki a világ legjobb borászainak egyike, ha szívvel lélekkel végzi a munkáját, hiszen végül ez az elkötelezettség adja majd meg azt a pluszt, ami a világ legjobb borainak ismérve.