Pezsgő borvidékek: az egész országból érkeztek buborékok a legnagyobb hazai boros eseményreTöbb évtizedes múlttal rendelkező, néhány éve működő, és határon túli borászatokkal egyaránt találkozhattunk a Winelovers Grandon. A pezsgők nagyon népszerűek voltak, szerencsére szinte minden borvidékünkről érkezett buborékos ital, így volt miből választani.
Ezeket a borokat idd pikáns és fűszeres ételek mellé!Imádjuk a bort és a pikáns fűszert: meg kell hát próbálni összehozni a kettőt.
Mitől olyan nagy szám az osztrák bor?Ausztria borait ma már világszerte nagyra értékelik a borszakértők és a borkedvelők. Nézzük meg 7 pontban, mitől szerepelnek ezek a tételek következetesen olyan jól a nemzetközi vakkóstolókon.
Véleményedért cserébe 6 palack Czurda Riesling-et nyerhetszHa megírod legnagyobb kulináris élményedet a Czurda Riesling-ről, nyerhetsz 6 palackot belőle.
Aki Czurda rizlinget vesz, mindig biztos lehet az állandó minőségbenNéhány éve a Pannonhalmi borvidéken született egy bor, amelyet a fogyasztók és a szakma is örömmel fogadott, hiszen a stílus, amit képvisel, hazánkban egyedülálló. Czurda Henrikkel, a Borkollégium WSET kurzusain referenciaként megjelenő bor megálmodójával beszélgettünk arról, mi történt az idei évben, és mik a tervei a jövőre nézve.
Ugyanaz és mégis más: rajnai rizling két stílusbanMi az? Elegáns, ásványos, izgalmas savakkal és tobzódó gyümölcsösséggel. Hát persze, hogy egy Czurda-rizling. Czurda Henrik Szőlőskertje Győrszemeréről a semmiből néhány év alatt a német stílusú rizlingek egyedülálló hazai példáit alkotta meg.
Miért imádják a rajnai rizlinget a sommelierek?A Dr. Czurda Henrik által szervezett nem mindennapi BOR & ÉTEL HARMÓNIA workshop ötlete azért született, hogy a résztvevők az érzéki tapasztalataik által fejtsék meg, hogy egyes ételtípusokhoz milyen borok illenek leginkább, és arra is választ kapjanak, miért van az, hogy bizonyos ételek bizonyos borokkal alkotnak tökéletes harmóniát. Henrik nem titkolt célja az volt, hogy bemutassa, milyen sikeres választás a rajnai rizling a gasztronómiában.
Nemzetközi borvacsorák otthon: rajnai rizling nélkül nincs igazi német vacsoraHa németországi élmények kerülnek szóba egy-egy beszélgetés során, elsőként a sörök és az ezekhez kapcsolódó sörfesztiválok jutnak eszünkbe – pedig az itteni borok legalább ennyire felejthetetlenek és rabul ejtik azt, aki kortyol belőlük. Velem is pontosan így történt.
5 borhoz 10 étel - Élmény és tanulás a BOR & ÉTEL HARMÓNIA workshop-on Napjaink egyik legkeresettebb fehér szőlőfajtája a rajnai rizling, amely megkerülhetetlen a gasztronómiában. Iskolázásának sokfélesége miatt az előételtől a desszertekig rengeteg ételhez társítható; határozott karakterrel, élénk, lendületes savakkal, gazdag aromavilággal rendelkező borokat ad, ha jó kezekbe kerül. A fajta alaposabb megismeréséhez egy különleges bor-étel párosítás workshop-ot ajánlunk, amelyen a résztvevők együtt fejtik meg, milyen ételekkel alkot tökéletes párost többek között a rajnai rizling.