Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Bor és sajt: mi a titok?

Bor és sajt: mi a titok?A világ egyik „legtutibb” bor-étel párosítása. Persze csak akkor, ha ehhez is megfelelően választjuk ki egyiket és másikat. Ebben segítünk és közben el is magyarázzuk, miért működik a dolog.

Felejthetetlen karácsonyi menük #14: vörösbor és sajt és még valami...

Felejthetetlen karácsonyi menük #14: vörösbor és sajt és még valami...Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ezúttal egy olyan fogással kedvezünk a vegetáriánusoknak, ami után még a húsimádók is garantáltan megnyalják az ujjukat. Pláne, ha az ajánlott vörösbor odakerül mellé párba.

A világ legnagyobb sajtexportőrei - a franciák a kanyarban sincsenek

A világ legnagyobb sajtexportőrei - a franciák a kanyarban sincsenekEgy érdekes grafikonra bukkantunk a Facebookon, a világ legnagyobb sajtexportőreit gyűjti össze. Nem Franciaország az első és még csak nem is Hollandia. Na de akkor kicsoda?

Tudj meg mindent a furmintról #10: Mondd meg a kedvenc sajtod, mutatjuk a kedvenc furmintod!

Tudj meg mindent a furmintról #10: Mondd meg a kedvenc sajtod, mutatjuk a kedvenc furmintod!Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató cikksorozatunkban ezúttal a legjobb sajt-furmint párosításokat keressük.

Tudj meg mindent a furmintról #9: Hogy érzi magát a fajta a konyhában?

Tudj meg mindent a furmintról #9: Hogy érzi magát a fajta a konyhában?Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldalát, a megújult furmint.hu-t bemutató cikksorozatunk mostani részében az összes borstílushoz hozzárendeljük a legjobban passzoló konyhai alapanyagokat.

Merjünk bátran kísérletezni a bor-étel párosításokkal!

Merjünk bátran kísérletezni a bor-étel párosításokkal!Mi köt össze egy informatikust egy belsőépítésszel? Egy pincért egy adózási specialistával? Bizony hosszan el kellene gondolkodnunk azon, hogy megadjuk a megfelelő választ, pedig a megfejtés igen egyszerű: a bor.

Még mindig keresed az ideális borkorcsolyát?

 Még mindig keresed az ideális borkorcsolyát?Ropi, chips, sajtos tallér, nachos, pilótakeksz… klasszikus nassolnivalók, amelyek nem hiányozhatnak a kamrából, és jó szolgálatot tesznek, ha váratlanul érkező látogatóidat szeretnéd megkínálni, vagy ha átugranak a barátok és kell valami gyors harapnivaló a bor mellé. 

13+1 boros városi legenda, amit most leleplezünk

13+1 boros városi legenda, amit most leleplezünkA tapasztalt, sokat látott kóstolók biztosan mosolyogni fognak a következő boros tévedéseken, legendákon, de nem illik viccelődni a kezdők kárára. Jól tudjuk, az újszülöttnek minden vicc új. Ezért most helyére teszünk néhány dolgot, bízva abban, hogy a rutinos, öreg rókáknak is mondhatunk valami újat.

Sírva röhögünk, de kipróbáljuk ezt a receptet

Sírva röhögünk, de kipróbáljuk ezt a receptetSajtpohár. Röviditalos pohár sajtból. Borhoz. Tényleg. Videó!
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
04. 24.

Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, BORSOR NÉLKÜL

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 15.

A kávé világa – Specialty kávék

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
GasztronómiaGasztronómia
06. 12.

Bevezetés a borkóstolásba

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 11.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
07. 29.

Winelovers River Night

Budapest, BudapestBudapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
06. 10.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 30.

Olaszország - mesterkurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 25.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
06. 04. - 06. 06.

WSET középfok - Párlat tanfolyam

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
04. 09. - 05. 14.

Bormarketing és értékesítés: A borpiac meghatározó szereplői - Online kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról
március 29.
Vedeld be, mint Beckham!

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás