Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKvízekBorlexikon

A Szóló Borászat tételei már kaphatók a Terra Hungarica-nál

A Szóló Borászat tételei már kaphatók a Terra Hungarica-nálÚjabb kiemelkedő borászat került be a természethű gazdálkodásra és autentikus borkészítésre fókuszáló Terra Hungarica közösségébe. A tokaj-hegyaljai Szóló Borászat felvételéről a nemrégiben döntöttek a tagok.

Természethű tudás – Borkollégium Organikus és biodinamikus borok mesterkurzus

Természethű tudás – Borkollégium Organikus és biodinamikus borok mesterkurzusA Terra Hungarica, a Terroir Club és Kató András neve mára összefont a természethű borok fogyasztásának és készítésének népszerűsítésével. András és Nemes Richárd tartottak nagyon tanulságos, beszélgetős kóstolót a Borkollégiumban, beharangozva a közelgő Mitiszol Fesztivált.

Egy hely, ahol nem az ipari sonka, sajt és bor a menő

Egy hely, ahol nem az ipari sonka, sajt és bor a menőEgy hete már, hogy a belvárosi Zoltán utca 9-ben megnyílt a kiSSBende. Rendelni szigorúan csak hazai, természethű sajtokat, sonkákat és borokat lehet. A bisztróban mindennek saját arca, beszállítója, története, karaktere van. A két fiatal, határozott, ambiciózus tulajdonossal beszélgetünk. Interjú Kiss Évával és Bende Zsófival.

Ez egy másik borvilág

Szombaton rendezték meg a Mitiszol, természetes italok fesztiválját az Akvárium Klubban, ahol már a pohár is nagyban eltér a borkóstolókon megszokottaktól.

Az vagy, amit megiszol! - 2.rész

Az vagy, amit megiszol! - 2.részA Mitiszol Fesztivál ötletgazdájával és szervezőjével, a Terra Hungarica-t is alapító Nemes Richárddal beszélgettünk előző cikkünkben, akitől megtudtuk, milyen borokat kóstolhatnak november 8-án. A folytatásban többet is megtudhatnak a további kiállítókról.

Az vagy, amit megiszol! - 1.rész

Az vagy, amit megiszol! - 1.részNovember 8-án rendezik meg az első Mitiszol Fesztivált az Akvárium Klubban. A rendezvény ötletgazdájával és szervezőjével, a Terra Hungarica-t is alapító Nemes Richárddal beszélgettünk, akitől megtudtuk, mi a céljuk a kóstolóval és pontosan milyen italokkal találkozhatunk a rendezvényen.

Tizenegyes - a Terra Hungarica borszemináriuma

Tizenegyes - a Terra Hungarica borszemináriumaKülönleges kóstolóra invitált az adalékanyagok hozzáadása nélkül készülő borokkal foglalkozó Terra Hungarica. Egy focicsapatnyi borász borait ismerhettük meg, az edző, illetve a rendezvény moderátora pedig a szervezők részéről Nemes Richárd volt.

Mi van a borodban? - Bortudatossági kampányt indít a Terra Hungarica mozgalom

Mi van a borodban? - Bortudatossági kampányt indít a Terra Hungarica mozgalomTöbbségünk természetes italként tekint a borra, mintha az csupán szőlőből készülne, pedig a helyzet sajnos ma már nem ilyen egyszerű. A Terra Hungarica mozgalom ismeretterjesztő kampánnyal arra kívánja ösztönzi a borfogyasztókat, hogy ismerjék meg azt, amit isznak és tudatosan válasszanak.

A Terra Hungarica bemutatja: Borszalon 2013

A Terra Hungarica bemutatja: Borszalon 2013Programajánló - November 16-án, szombaton harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Terra Hungarica Borszalon, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan személyesen találkozhatunk az autentikus borkészítés mellett elkötelezett kárpát-medencei borászokkal és boraikkal. A sétáló kóstolóval párhuzamosan tartott mesterkurzus vendégelőadója ezúttal is a francia Isabelle Legeron MW lesz.
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
01. 17.

Rajnai rizling nagykóstoló

Tóth Ferenc Pincészet, EgerTóth Ferenc Pincészet, Eger
BorkóstolóBorkóstoló
12. 29.

Sparkling Night

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
12. 03. - 12. 31.

Télen is élménydús a Badacsonyi borvidék

Badacsonyi borvidék, BadacsonyBadacsonyi borvidék, Badacsony
KulturálisKulturális
03. 21.

Winelovers Grand

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorgálaBorgála
02. 14. - 12. 31.

Tokaji aszú borkóstoló élmény 6 tokaji aszú évjárattal

Holdvölgy Experience, MádHoldvölgy Experience, Mád
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
december 15.
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
A sóhajtás művészete – az elegáns pezsgőnyitás
december 15.
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
Magyarok és a bor: hagyomány, ízlés és élmény vezérli a fogyasztást
december 05.
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
Egri borász az „Év bortermelője 2025” győztese
október 27.
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
Már csak egyetlen borvidékünkön nem mutatták ki a szőlő aranyszínű sárgasága betegséget
október 24.
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
Október 24. Champagne Day - Ezen a napon válaszd Te is a pezsgőt!
szeptember 02.
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj!
augusztus 28.
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
„Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás