Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Tanulj a szőlőben, a pincében! Kóstold a tokaji borokat autentikus környezetben!

Tanulj a szőlőben, a pincében! Kóstold a tokaji borokat autentikus környezetben!Sokkal hatékonyabb és maradandóbb az ismeretszerzés, ha mindent személyesen megtapasztalhatsz a szőlőben, feldolgozóban, pincében. Egy új oktatási program keretében most már erre is lehetőség nyílik.

Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokat

Új oktató cikksorozatunk tarolt márciusban – itt megtalálod az írásokatA hónap legolvasottabb cikkei között felbukkan még egy különleges könyv, a világ 50 legdrágább borának listája, valamint egy gyógymód a szaglásukat elvesztett COVID-osoknak.

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 2. rész

Nagy boros illat- és ízszótár: gyümölcsök a borban – 2. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A második részben folytatjuk a jellemzéseknél használt megannyi gyümölcs bemutatását és „boros lelőhelyeinek” ismertetését.

Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyém

Ripka Gergely: Ez a siker legalább annyira Tokajé, mint az enyémNegyedik kiadásához érkezett a Tokaj Guide, miközben a harmadik éppen egy rangos nemzetközi elismerés kapujában várakozik. Ezekről beszélgettünk a kiadvány szerzőjével, a jelenkori Tokaj egyik legjobb ismerőjével.

Milyen fehérbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?

Milyen fehérbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?Azt hihetnénk, a húsmentes ételekhez találták ki a fehérborokat. Ez részben igaz, ám ettől még vannak szabályok, amiket érdemes betartani a tökéletes élmény eléréséhez. Mutatjuk a tudnivalókat és adunk konkrét tanácsokat is.

A tokaji szőlőfajták: miért pont ők 6-an?

A tokaji szőlőfajták: miért pont ők 6-an?A 19. század végén még több tucatnyian voltak, köztük vörösek, számuk aztán jó időre lecsökkent háromra, ma hatan vannak. Hat egyéniség, hat különálló történet.

Az aszú, ahogy még nem láttad

Az aszú, ahogy még nem láttadMinden évben december 10-én van a Nemzetközi Aszú Nap! Ünnepeld te is velünk a világ egyik legkülönlegesebb borát. Kizárólag képek segítségével meséljük most el a tokaji aszú csodálatos születését, történetét. Kedvcsináló, ami után biztos, hogy beszerzel magadnak 1-2 palackkal az ünnepre.

A legjobbakat kóstoltuk – 1. rész

A legjobbakat kóstoltuk – 1. részSzeptember 19-én a Corinthia Hotel Budapestben került megrendezésre a Winelovers 100 Nagykóstoló. Ez az a rendezvény, ahol a 2020-ban Magyarország 100 legjobbjának választott borát kóstolhatták a vendégek, hiszen a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor 2020-as kiadványának megjelenése után a kiadványban szereplő minden tétel a pultokra került, sőt a kiállítók egyéb boraikat is magukkal hozták.

Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonról

Ezekért az „őszi” borokért ki sem kell lépned otthonrólŐszi boros ajánlatok melegebb és hűvösebb napokra egyaránt. Rengeteg érdekesség és kedvezmény, ráadásul mindet megrendelheted otthonra anélkül, hogy kiszállnál a kedvenc fotelodból! Ne hagyd ki őket!
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
05. 22.

WSET alapfok - WSET® Level 1 Award in Wines

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
05. 25.

Párlat Ízelítő

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
EgyébEgyéb
04. 24.

Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, BORSOR NÉLKÜL

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
12. 29.

Pezsgő és Aszú

InterContinental Budapest, BudapestInterContinental Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
04. 13. - 05. 18.

Borkollégium alapfok - Borismeret A-tól Z-ig

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
04. 22.

Ízelítő kurzus extra

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
09. 18.

Winelovers 100 Nagykóstoló

Corinthia Hotel Budapest, BudapestCorinthia Hotel Budapest, Budapest
BorfesztiválBorfesztivál
07. 01.

Winelovers Summer Party

Cactus Juice, BudapestCactus Juice, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 07.

A világ vörösborai 3.

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
05. 11.

Ízelítő kurzus

Borkollégium, BudapestBorkollégium, Budapest
BortanfolyamBortanfolyam
Fröccs
április 19.
Az Oscar-gálák séfje Budapesten nyit éttermet
április 17.
Formára, dizájnra egyaránt példa nélküli borcsomagolás került forgalomba - FOTÓ
április 14.
40 millió forintot fizetettek egy borászat meglátogatásáért
április 12.
Unicumot ötvözték a kávéval, ez lett belőle...
április 08.
3,5 millió liter a kocsmákból visszamaradt sörnek találtak új helyet
április 06.
Magyar aranyérem a Chardonnay-világbajnokságon
március 31.
Egy tanulmány szerint 2035-re leszokunk a húsról

Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás