Borászportál.huBorról mindenkinek
HírszüretBorvilágBeszámolóGasztróFröccsBornaptárBorpontokKerülőutakBorlexikon

Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőni

Ezekkel a karácsonyi ajándékokkal lehetetlen mellélőniA borkedvelőket évről évre megajándékozhatjuk egy borválogatással, ez soha nem válik unalmas ajándékká. 

Syrah Variáció - a Vylyan első amforás bora

Syrah Variáció - a Vylyan első amforás boraNovember végén lépett a közönség elé a Vylyan Pincészet legújabb bora, a Syrah Variáció. A kisharsányi borászat megújult, fiatal csapata tavasszal mutatta be a Vylyan Variáció borcsalád első tagját, egy fahordóban érlelt, komoly, karakteres rozét, ezúttal pedig egy kerámia amforában érlelt syrah borral rukkoltak elő.

Bodó Judit lett a Borászok Borásza 2021-ben - ÉLŐ közvetítés

Bodó Judit lett a Borászok Borásza 2021-ben - ÉLŐ közvetítésSzínes-szagos beszámolónkban követheted végig az eseményt, amelynek végén kiderül, ki kapja meg az egyik legrangosabb hazai boros elismerést.

Új, hordóban érlelt rozé a Vylyantól!

Új, hordóban érlelt rozé a Vylyantól!A Vylyan Pincészet megújult, fiatal csapata elhatározta, hogy imádott, Kakas nevű rozéjuk mellé megalkotják annak mélyebb, elegánsabb párját. A Vylyan Variáció termékcsalád első tagjaként megjelenő bor tartalmasabb, komolyabb, mint a hazai rozék általában, így nem kifejezetten aperitif ital, sokkal inkább illik ételek mellé, akár az ünnepi asztalra is.

Felejthetetlen karácsonyi menük #14: vörösbor és sajt és még valami...

Felejthetetlen karácsonyi menük #14: vörösbor és sajt és még valami...Nyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ezúttal egy olyan fogással kedvezünk a vegetáriánusoknak, ami után még a húsimádók is garantáltan megnyalják az ujjukat. Pláne, ha az ajánlott vörösbor odakerül mellé párba.

Felejthetetlen karácsonyi menük #13: oldalas, gyümölcs, méz, vörösbor - szokatlan, de tökéletes

Felejthetetlen karácsonyi menük #13: oldalas, gyümölcs, méz, vörösbor - szokatlan, de tökéletesNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. A fenti leírás a mai menüre tökéletesen illik: rendhagyó és tökéletes. Egyik titkos favoritunk karácsonyra!

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös bor

Felejthetetlen karácsonyi menük #11: boros gyümölcs és gyümölcsös borNyakunkon a szenteste, és még nem tudod, mi kerüljön az asztalra? Szeretnéd valami újjal elkápráztatni a családot? Karácsonyig tartó sorozatunk minden részében egy komplett ünnepi menüt kínálunk. Egy hagyományos karácsonyi hozzávalóból készített, de mégis rendhagyó étel és egy hozzá tökéletesen passzoló, különleges vörösbor és már kész is a tökéletes vacsora. Ma bor és étel tökéletes szimbiózisának lehetünk tanúi, hiszen a borból már a főzés során is fel kell használnod. De nem úgy, ahogy gondolod!  

Tanulj ingyen a borokról egy hazai borászattól!

Tanulj ingyen a borokról egy hazai borászattól!Érdekes kezdeményezésre akadtunk a villányi Vylyan Pincészet honlapján. Blogjukban könnyed, közérthető tartalmakkal igyekeznek minél több tudást átadni a borral, a borkészítéssel kapcsolatban. A sorozat felfuttatását ráadásul éppen a szüretre időzítették, így ha elkezded követni őket, végig tudod kísérni a folyamatot, ahogyan a szőlőből bor lesz.

Így születik a boroscímke, ami mindössze néhány hónapot él

Így születik a boroscímke, ami mindössze néhány hónapot élA Vylyan Bogyólé borának címkéje az egyik legizgalmasabb művészeti kezdeményezés a hazai boriparban. Idén abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy tagja lehettem a zsűrinek, ami arról döntött, melyik ifjú grafikus munkája díszítsen 2020-ban 25 ezer palackot. A bor csak október végén kerül a boltokba, de a győztes címkéről már ebben a cikkben lehull a lepel!
Korábbi cikkek
Kiemelt programok
07. 28.

Winelovers River Night

Pesti Vigadó , BudapestPesti Vigadó , Budapest
BorkóstolóBorkóstoló
Fröccs
június 13.
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
Workshopok országszerte az ePincekönyv rendszerre való átállásról
június 02.
Érezd+ a rosét!
Érezd+ a rosét!
május 26.
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
Koch Csaba lett a Magyar Bor Akadémia új elnöke
május 12.
Kivételes siker állít emléket a kivételes magyar borásznak, Thummerer Vilmosnak
április 28.
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
Már jelentkezhetsz a Borkollégium őszi kurzusaira
április 25.
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
Rohály Gábortól, a magyar borkultúra megújítójától búcsúzunk
március 10.
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Tornai borsikerek a Mundus Vini 2022 tavaszi fordulóján
Borászportál.hu
ImpresszumMédiaajánlatAdatvédelemTudnivalókHírlevél feliratkozásRendezvények BoriskolaRSS RSS
A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás