Ezekkel a borokkal kezdj a nyárindító borkóstolón!


2023. május 31., 12:40


A hazai borászok kiváló tételeit felvonultató kóstolón mindenkinek ott a helye, aki szereti a lazítós, napfényes hétköznap délutánokat, és a munka utáni órákat a kollégákkal, a barátokkal és a hazai borok legjavával szeretné tölteni. Mutatunk néhány tételt, amelyek ott lesznek június 1-én a Winelovers Summer Opening Party-n.
Ezekkel a borokkal kezdj a nyárindító borkóstolón!
Streit-Zagonyi Borászat - Kékfrankos Rozé 2022
 
Egy rozé, amely túlmutat a sablonos stílusokon. Dinamikus, már ránézésre különleges a sötétebb, lazac és halvány cseresznyepiros közötti színével. Málna, cseresznye, eper vezetik az orrot, a korty telt, érett gyümölcsösséggel. A savak nem uralják a bort, kerek, zamatos, dinamikus, életigenlő bor. A pincészet Villány kifinomult, elegáns arcát képviseli. A jó időben szüretelt, érett és nem túlérett szőlő, a kiváló területek, a remek fajtaszerkezet, a jól választott hordó, mind fontos elemei a Streit-Zagonyi mátrixnak.
 
Ezekkel a borokkal kezdj a nyárindító borkóstolón!
 
 
Vylyan Pét-nat 2022
 
Izgalmas illatok, rusztikusság, frissesség! A Vylyan Pét-Nat-ok készítési módja nagyrészt azonos a régi, kézműves eljárással (methode ancestral), itt-ott apróbb módosításokkal. A 2021-es tétel esetében az alapbort – vagyis mustot – tartályban hűtve erjesztették, és erjedés közben nyomásálló palackokba töltötték, majd koronazárral zárták le. Így a kész pezsgő megőrizte a pét-nat-okra oly jellemző seprős jelleget. Többszöri kóstolás után végül úgy döntöttek, hogy degorzsálva sokkal szerethetőbb lesz. Így 21 napon keresztül forgatták, és a seprő egy részét eltávolították. Minden palackot kézzel töltöttek újra és zártak le, szűretlenül és derítetlenül került palackokba. Alig várjuk, hogy a Winelovers Summer Opening Party-n megismerhessük a 2022-es verziót!
 
Tóth és Tóth Debrői Borok - Debrői Hárslevelű Superior 2019
 
A pincészet zászlósbora. A klasszikus Debrői Hárslevelű újragondolva, amely szinte kiugrik a pohárból. A hárslevelű régi magyar szőlőfajta, a furmint és a plantscher spontán keresztezésének eredménye. Magyarország minden borvidékén termesztik, legelterjedtebb Tokaj-Hegyalján és a Somló hegyén, de eredetvédett termőterülete van Egerben is, a Debrői körzetben. A debrői hárslevelű egy szép példáját mutatja be nekünk a Tóth és Tóth Debrői Borok pincészet a legjobb évjáratokban.
 
 
Ezekkel a borokkal kezdj a nyárindító borkóstolón!
 
Varga Pincészet - Muzeális Olaszrizling
 
A muzeális, azaz az öt évnél idősebb borok a legjobb borvidékek legjobb kitettségű ültetvényeiben, jó évjáratokban termett szőlőből készülnek. 9-17 éves muzeális badacsonyi borokkal találkozni igazi különlegesség, a borok igazi szerelmesei és hozzáértő szakértői talán szívesen élnek a lehetőséggel, hogy 2006 és 2014 közötti évek csúcsbor tételeit kóstolhatják. A Varga Pincészet 10 tételt tett idén hozzáférhetővé a vásárlók számára, ezek közül valamelyik biztosan ott lesz a Winelovers Summer Opening Party-n. 
 
Ezekkel a borokkal kezdj a nyárindító borkóstolón!
 
 
Steigler Prémium Bio Kékfrankos 2020
 
A kiváló adottságokkal rendelkező Spern Steiner dűlőből származó alapanyag biztosította a bor mély rubin vörös színét és koncentrált illatát, melyben főleg fekete húsú gyümölcsök, nemes tölgyaromák, hordófűszerek, dohány, valamint keserűcsokoládé és rumos meggy uralkodik. Testes, sűrű szövésű, krémes textúrájú bor kivételesen gazdag és összetett aromatikával. Hosszú lecsengés, ásványosság és kissé még rakoncátlan szerkezet várja, hogy idővel minden összetevő tökéletesen egyesüljön ebben az ígéretes borban. Így további érleléssel természetesen még szelídülhet buja szerkezete, melyben a termőhely mély és értékes íz jegyei szinte kézzel foghatók. További Steigler borok.
 
Royalsekt
 
Pezsgőivel érkezik a Royalsekt a Kunsági borvidékről. A száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás kizárólag magyar alapanyagot használ fel a pezsgők elkészítéséhez. Az Arany Sárfehér száraz pezsgőjük biztosan ott lesz a rendezvényen. Ez a fajta a világon csak Magyarországon, Izsákon és környékén található meg, és az 1970-es évektől kezdve az izsáki pezsgőgyártás fő fajtája, kiváló pezsgő alapanyag. A pezsgő színe halványzöld, szalmasárga, tükrös tisztaságú, illatában fajtajellegének megfelelő, határozott savszerkezetű, könnyed, gyümölcsös, tartós gyöngyözésű. Igazi nyári tétel, amely kívánja a napsütést!
 
Csak Tállya Sárgamuskotály 2022
 
Az Oroszlános Borbirtok tétele jó szerkezetű, tápanyagban és ásványi anyagokban gazdag erdőtalajon termelt alapanyagból készült. Szüretkor néhány órán keresztül héjon áztatták, az ezt követő az erjedés alacsony hőmérsékleten zajlott. Egy hónapos seprőn érlelés után került palackba. A 21-es évjárat intenzív illata tele van bodzával és rózsával. Ízében is felismerhetőek ugyanezek a kedvelhető jegyek, amelyek naranccsal egészülnek ki. Keleti fűszeres ételek tökéletes kísérője lehet. A 2022-es évjáratot a webshopban még csak előjegyezni lehet, de a Winelovers Summer Opening Party-n már megkóstolhatod!
 

Winelovers borok az olvasás mellé