A sütemény, amely rozé pezsgőért kiált

Polyák Dóra
2015. június 29., 21:11


A Winelovers tematikus kóstolóinak aktuális állomására, a Nagy Pezsgő Kóstolóra a Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda egy különlegeséggel készült. A Testa Rossa kockát a pezsgőkre fókuszálva kifejezetten az eseményre álmodták meg.
A sütemény, amely rozé pezsgőért kiált
Fotó: Graselly Balázs
Tányérunkon a rózsaszín színvilágával megjelenő sütemény a nyarat idézi. A leheletnyi lekvárral megkent vékony piskóta lapon két réteg eperkrém dominál. A két szint csupán színében tér el, állagában homogénen összedolgozott tejszínes krém áll. Az alsó pasztell árnyalatú, felette élénk rózsaszín. Tetején étcsokitallér és egy csepp tejszínhab félbevágott eperrel zárja a kompozíciót.
 
Kóstolva a szamóca gyümölcsös karaktere vonul végig a tejszínes krémen, míg a háttérben némi fehércsoki fedezhető fel. Szerkezetét a könnyedség jellemzi, melynek a semleges tészta kellemes alapot biztosít. A csokitallérnak nem csak esztétikai szerepe van, meglepetést rejteget. A tetszetős, habkönnyű desszertet kettévágva lágy pezsgőkrém tárul elénk, elérkezve ezzel az esemény főszerepelőjéhez. A diszkréten alkoholos töltet kiválóan harmonizál a gyümölcsös ízjegyekkel. A látványos remekmű a cukrászda által használt speciális sütőformának köszönhető.
 
A sütemény, amely rozé pezsgőért kiált
A szerző és a süti (Fotó: Graselly Balázs)
 
A kellemes összehatással fellépő édesség rozé pezsgőért kiált. Egy könnyed, jó cukor-sav egyensúlyon alapuló, friss, gyümölcsös kortyú pezsgő ideális kísérője lehet, mint például a piemonti Gancia-ház legjobb pinot szőlőiből készülő Pinot di Pinot Rosé.
 
Mutatós, könnyed, gyümölcsös desszertkülönlegesség, pezsgővel szervírozva igazi nyári felüdülés.
Winelovers borok az olvasás mellé