Dining Guide Food Show 2012

Borászportál
2012. szeptember 07., 09:37


Eszem-iszom - A gasztronómia egyik legfontosabb színterére, a Hold utcai piacra, pontosabban a budapesti Hold utcai piacra költözik a 2012-es Dining Guide Food Show szeptember 7. és 9. között.
Dining Guide Food Show 2012
 
A Dining Guide étteremkalauz 2011-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre az ingyenes gasztronómiai programsorozatot, hogy nagyszabású rendezvény keretében hirdesse ki az év étterme díj jelöltjeit, személyesen is bemutassa az ország legismertebb gasztrobloggereit és megismertesse a gyermekekkel is a sütés-főzés örömét - olvasható a szervezők közleményében.
 
A Hold utcai piac felső karéján az érdeklődők megismerkedhetnek a főváros legjobb hamburgereseivel, gyrososaival, kolbászosaival, de kóstolhatnak többek között kínai fogásokat, balkáni pljeskavicát, magyar kaviárt és lángost is. Desszertként kézműves fagyi és gofri csábítja a vendégeket. Az ételek mellé kézműves söröket, borokat és pezsgőt kínál a háromnapos fesztivál.
Magyarország gasztrobloggerei mérik majd össze főzőtudásukat a Blogkóstoló versenyén szombaton és vasárnap. A megmérettetésen az egymást háromóránként váltó háromfős csapatok ételeit háromfogásos menübe rendezve meg is lehet kóstolni. Kiderül többek között, hogy a lecsó ölthet szusi formát, a Rákóczi túrós kerülhet pohárba, és átértelmeződik a Túró Rudi is.
Dining Guide Food Show 2012
A KukTanoda Főzőiskola a rendezvény teljes ideje alatt várja konyhájába a családokat. A gyerekek szakértő felügyelet mellett kóstolhatnak bele a konyhaművészetbe, az elkészült ételeket pedig a helyszínen elfogyaszthatják vagy akár haza is vihetik.
 A 10-15 év közötti ifjú séfek főzőversenyen is részt vehetnek, ennek előválogatóját rendezik meg a food shown. 
Winelovers borok az olvasás mellé