Olaszos marharagu spagettivel

Mindmegette.hu
2011. június 14., 15:56
Címkék:


Jól tudjuk, hogy az olaszos, paradicsomos ételekhez mennyire kiválóan illenek a magasabb csersavtartalmú - mondjuk szekszárdi - vörösborok. Hogyha pedig egy olyan spagetti jut eszünkbe, amelyben ott van a fokhagyma, a marhahús, a színes bors, és a friss zöldfűszerek mellett még egy kis kadarkával is meg van bolondítva, rögtön el is indulunk a boltba a még hiányzó hozzávalókért.
Olaszos marharagu spagettivel
 
Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús apró kockákra vágva
  • fél dl olivaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 fej vöröshagyma (finomra vágva)
  • 5 dkg sárgarépa (durvára reszelve)
  • 1-2 szál zellerszár, télen 5 dkg zeller (durvára reszelve)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál apróra vágott zöldfűszer (oregánó, rozmaring, kakukkfű) - télen szárított
  • frissen őrölt színes bors
  • pici cukor
  • 2,5 dl marhahúsleves (kockából)
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 40-50 dkg spagetti
 
Elkészítés:

Az felhevített olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd megfuttatjuk a fokhagymát, a reszelt sárgarépát, a zellert, a fűszereket, a paradicsomot és a húst, jól átpirítgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, 1 dl száraz vörösborral meglocsoljuk, és lassú tűzön pároljuk, pici cukorral ízesítjük. Gyakran kevergetjük, közben lassanként a levest hozzáadagoljuk.

A spagettit forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a fenti raguval tálaljuk. Kevés parmezán sajttal is megszórhatjuk.
Winelovers borok az olvasás mellé