Nyár van, a kapor pedig az egyik kedvenc zöldfűszerünk. Nézzünk avalami könnyedebb fogást, ízes tonhalból, parmezénnal, finom fehérborral, és persze kaporral. Ez a tésztaétel azért kiváló választás, mert nagyon hamar elkészül, és a kezdőknek sem okozhat gondot!
Hozzávalók:
3 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
15-20 szem olivabogyó
10 szem kapribogyó
2 doboz olajos tonhal konzerv
2 dl főzőtejszín
3 dl pezsgő vagy fehébor
1 csokor kapor
só
frissen őrölt bors
50 dkg spagetti
reszelt parmezán
Elkészítés:
Felteszem a spagettit főni sós, forró vízben. Közben egy nagyobb edényben elkészítem a szószt: a tonhalkonzervekből kicsepegtetem az olajat, és elkezdem rajta dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre dinszteltem, hozzáadom a tonhalat is, jól összefőzöm közepes lángon. A főzés közben beleteszem a pezsgőt vagy fehérbort, az olívabogyót, a kapribogyót, a főzőtejszínt és az apróra vágott kaprot. Az így kapott szószt még tovább főzöm kis lángon. A fokhagymát csak a legvégén reszelem bele. Ha megfőtt a spagetti tészta, lecsepegtetem, és összekeverem a szósszal. Tálaláskor reszelt parmezánt szórok rá.