Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunkA Pezsgőszeánsz csapatépítő program keretében nemcsak kóstolhattunk, hanem részt vehettünk saját egyedi tradicionális pezsgőnk elkészítésében is!
Hey, ponchichter! A Soproni-borvidék a mai napig különutas a magyar borvilágban. Ennek a másságnak az alapját Sopron egykori németajkú bortermelői, a poncichterek tették le – akiknek öröksége előtt immár harmadik alkalommal tisztelgett a ‘Hey, poncichter!’ névre keresztelt esemény a város történelmi Gazdanegyedének öt pontján.
"Már most a következő Winelovers 100-at várom"Képzelj el egy csodás őszi délutánt a Corinthia Hotel fényűző termeiben, ahol poharak csilingelnek, és a levegőben ott a várakozás izgalma. Szeptember utolsó szombatján ugyanis ezen az eseményen, a 2025-ös Winelovers 100-on gyűltek össze Magyarország legjobb borai, a legkiválóbb borászok és azok a borkedvelők, akik már alig várták, hogy egy több hónapos folyamat utolsó állomásán végre együtt ünnepeljenek.
A szüret művészete: a Balaton mikroklímája és a bor minőségét meghatározó döntésekA Badacsonyi borvidéken is a szüret minden évben a borászatok egyik legmeghatározóbb időszaka. Az idei év sem volt kivétel: sok borvidéken már augusztusban megkezdődtek a munkálatok, és van, ahol még mindig tart a szüret. A borvidékek és szőlőfajták sokszínűsége miatt nincs egységes időpont – minden esetben más és más körülmények határozzák meg a szüretelés ideális pillanatát. A badacsonyi tapasztalatokról Váli Pétert kérdeztük, aki a Balaton körüli időjárási viszonyokról és a szüret jelentőségéről osztotta meg gondolatait.
Megvan a 100-as lista: ezek 2025-ben a legjobb magyar borok!A Winelovers 100 legjobb magyar bor rangsorát szeptember 27-én, szombaton hirdették ki ünnepélyes keretek között a budapesti Corinthia Hotelben, a Winelovers 100 Nagykóstoló rendezvényt megelőző díjátadón. Az eseményen, melyen a sajtó képviselői is jelen voltak, a díjazott borászok személyesen vehették át okleveleiket.
Megtalálni azt a mértéket és egyensúlyt, amelyre az életünk minden területén szükségünk vanSzeptember 18. és 21. között Magyarország legnagyobb agrár- és élelmiszeripari rendezvényén, az OMÉK-on jártunk, ahol a Magyar Bormarketing Ügynökség standjára látogattunk el.
Az AI bevonásával készült Kancellár SomlAI Cuvée 2021 a világ legjobb fehérbora A siker hátteréről a szeptember 10-én a Búsuló Juhász Étteremben megrendezett sajtótájékoztatón számoltak be a borászat képviselői. Az eseményt közösen szervezték a Jammertal Borbirtokkal, amely 2021-ben hasonló sikert ért el: a Cassiopeia Merlot 2015 akkor a világ legjobb vörösbora lett.
Három borvidék szüreti pillanatképei - Az aszály volt idén a legnagyobb kihívásEgy mátrai, egy pannonhalmi és egy tokaji pincészetet kérdeztünk az idei szüret alakulásáról.
Ne hagyd veszni az őszi hétvégéket! Négy boros kiruccanás a hűvösebb napokraSokan a nyarat tartják az utazás fő szezonjának, de nekem mindig az ősz marad a kedvenc időszakom, főleg, ha egy boros kirándulásról van szó. Van valami különleges varázsa annak, amikor a szőlőhegyek színei lassan aranyba és vörösbe fordulnak, a napfény már nem éget, csak lágyan simogat, és a levegőben egyszerre érződik a hűvös frissesség és a szüret illata. Ilyenkor egészen más arcát mutatják a borvidékek: intimebbek, csendesebbek, mégis élettel teliek.