Streit-Zagonyi borokkal tanulhatsz a Jövő Borfogyasztója programon


2024. február 29., 17:08


Érdekel a borok világa és nemcsak inni szeretnéd a borokat, hanem tanulni is róluk? Az év nagy kóstoló eseménye, a Winelovers Grand támogat ebben, a Jövő Borfogyasztója jegyet ugyanis hiperkedvezménnyel vásárolhatod meg. Idén a villányi Streit-Zagonyi Borászat kiemelkedő tételeinek segítségével gyarapíthatod tudásod.
Streit-Zagonyi borokkal tanulhatsz a Jövő Borfogyasztója programon
Hogy mi az a Jövő Borfogyasztója program?
 
Egy tanulási és kóstolási lehetőség 26 év alatti fiatalok számára az év legnagyobb boros eseményén, a Winelovers Grandon. Az extra kedvezményes jegy tartalmaz egy ingyenes előadást, amelyena résztvevők 4 bortételen keresztül ismerkedhetnek meg az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bort alkotó szerkezeti elemekkel, azok felismerésének technikáival, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel, valamint a borok eltarthatóságának feltételeivel. 
 
Streit-Zagonyi borokkal tanulhatsz a Jövő Borfogyasztója programon
 
Idén az esemény szponzora a villányi Streit-Zagonyi Borászat, amely egy fehér-, egy rozé-, valamint egy könnyedebb és egy testesebb vörösbort mutat be a szortimentjéből.

A Fremont Hárslevelű 2020 intenzív, de nem tolakodó illatában elsősorban fehér virágokkal találkozunk, de fehér húsú gyümölcsökben is gazda. Ízképét a friss savak keretezik és citrusok, zöld alma, érett körte, narancshéj, citromfű ízvilága bűvöli el a kóstolót. A Streit-Zagonyi Rosé 2023 mélyebb tónusú, mint a megszokott hazai rozék, illatában a klasszikus piros bogyós gyümölcsök mellett érett őszibarack, némi vilmoskörte is megjelenik, ezzel is elmozdul az egysíkúbb átlag roséktól. Szájban élénk savakkal nyit, amely végigvonul a kortyon. A Dilara 2021 portugieser, kékfrankos és merlot házasítása, világos rubint árnyalattal érkezik a pohárba. Illatáben piros ribizli, gránátalma, cigánymeggy, cseresznye, erdei málna érezhető, és diszkrét fekete borsos, keleti fűszeres vonal gazdagítja az élményt. Élénk savak mellett visszafogott mennyiségű, simogató tanninokkal találkozunk. Pont olyan a korty, ahogy egy üdítő frissességű, jóivású vöröst elképzelünk. A Villányi Franc 2018 mély rubin színű bor. Túlérett fekete bogyós gyümölcsök, aszalt szilva, szederlé van körül fonva bourbon vanília, bonbonmeggy, puncs, kakaóbab, szegfűszeg, fahéj, szilvalekvár illatával. Kirobbanóan gazdag korty, simára polírozott tanninokkal és kerek savakkal. Ízében is visszaköszönnek az erdei gyümölcsök és a fűszerek.Tömörsége, intenzitása és lecsengése példás.
 
Streit-Zagonyi borokkal tanulhatsz a Jövő Borfogyasztója programon
 
A Streit-Zagonyi Borászat egy fiatal bormanufaktúra Magyarország legdélibb, szubmediterrán klímájú borvidékéről, Villányból. Alapítójuk őse, Zágonyi Károly nem véletlenül jelenik meg boraik címkéjén, céljuk ugyanis az, hogy hidat emeljenek az eredeti magyar értékek megőrzése és a modern ízvilág lehengerlő élményét nyújtó borfogyasztás között. Ebben segíti őket kiemelkedően energiatudatos borüzemük, amely az első aktív energetikájú borászat Magyarországon.
 
A Jövő Borfogyasztója program keretében a szervezők 200 fő számára 6900 Ft-os belépőjegyet biztosítanak, amelyet a 45 perces kóstoló tréning után lehet érvényesíteni. Ezután a fiatalok mintegy 150 pincészet több mint 700 borát kóstolhatják korlátlanul a kiállító térben.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé