Armageddon, a 65 fokos skót sör

Borászportál
2012. október 27., 11:37


Rekord - Ismét megdőlt a sör-erőcsúcs: 65 fokos szesztartalmút főztek Skóciában. A Brewmeister nevű sörfőzde bivalyerős termékének az Armageddon - döntő ütközet - nevet adta. Folytatódik a néhány éve kezdődött, mára nemzetközivé vált sör-szeszfok versengés.
Armageddon, a 65 fokos skót sör
 
Korántsem biztos azonban, hogy ez a sör lesz a végső, mármint az erőharcban. A viadalt pár éve egy szintén skót italgyár, a freserburghi BrewDog kezdte azzal, hogy 32 fokos sört főzött Taktikai Atompingvin (Tactical Nuclear Penguin) névvel. Nem sokkal később lepipálta a német Schorschbräu sörfőzde a maga 40 fokos italával. A skót Brewdog erre 2010-ben 41 alkoholfokos sört állított elő, és a Sink the Bismarck, azaz a Süllyeszd el a Bismarckot nevet adta neki – emlékeztetett a brit Metro újság.
 
Pár hónappal később Skócia tovább „erősödött”: 55 fokos sörrel rukkolt ki, „A történelem vége” nevűvel. Az új csúcsot azonban csak egy hétig tartotta, mivel a harc még nemzetközibbé vált: bekapcsolódott az erőfitogtatásba a holland Koelschip főzde 60 százalékosra tornászva fel a rekordot. Italának – válaszcsapásként a skótra – A jövő kezdete nevet adta.
A világcsúcs azonban jelenleg az Armageddoné. Hol a határ sör-szeszfokban?
Winelovers borok az olvasás mellé