Az év legnagyobb beltéri borkóstolóját szervezi a Borjour

(X)
2013. január 29., 11:12


Kóstoló - A február 16-i rendezvényen, a Millenárison 150 kiállító borászat fogja kóstoltatni összesen kb. 500 különböző borát, melyeket egytől-egyig megkóstolhatnak a vendégek - akár mindegyiket, egy belépővel. A Borjour ugyanis a legnagyobb rendezvényén sem szakít azzal a hagyományával, hogy az egyszeri belépőt megvásárló érdeklődők odabent korlátlanul, szabadon, tetszőleges sorrendben kóstolgathatnak.
Az év legnagyobb beltéri borkóstolóját szervezi a Borjour
 
Az idei a negyedik Borjour Magnum. A korábbi három évben a helyszín az ELTE Kongresszusi Központ volt, melyet az idén a Millenárisra cseréltek a szervezők, mivel az ELTE épületét kinőtték: a Millenárisra 2000-2500 vendéget várnak. Változás még, hogy tovább erősödik a gasztronómiai kiállítók jelenléte: a 150 borászat mellett az idén már közel 20 "gasztrós" (sajtos, sonkás, olivás, csokis, stb.) várja az érdeklődőket. Megmarad viszont a népszerű Bornotesz, mely tartalmazza az összes bemutatott bort, analitikai adatokkal - és alattuk hellyel a jegyzeteknek.
 
A rendezvény kommunikációja főként online, melynek hangsúlyos része két Facebook-alkalmazásból áll. Az egyik egy kvíz, melynek során a felhasználók a borfogyasztási szokásaikat vizsgáló kérdésekre válaszolva megkapják, melyik kiállító borászat a leginkább nekik való. A másik egy Facebook-nyereményjáték, melynek fődíja - a Budapesten különböző helyszíneken heti rendszerességgel borkóstolókat szervező Borjour és a Greenspark összefogásában - egy városi elektromos kerékpár, melyet a szervezők inkább nem a helyszínen adnak át a győztesnek...

Az év legnagyobb beltéri borkóstolóját szervezi a Borjour


Jegyek online és a különböző budapesti értékesítési pontokon (borkereskedésekben és borbárokban) kaphatók. Részletek az online vásárlásról és az árusító helyekről a www.borjour.hu-n találhatók.

A Borjourról

A Borjour rádióműsorként indult 2005-ben - akkor még Késői Szüret néven - a radiocafén. Az élő rádiós bormagazin hallgatóiban hamar megfogalmazódott az igény a közös borkóstolókra - a műsorvezetőkkel (Megyeri Sára és Nagy Sebestyén) és egymással, így a Borjour rövid idő alatt rendezvénysorozattá is vált. Ma már heti rendszerességgel zajlanak Budapest-szerte a különböző méretű Borjour-kóstolók, melyek legnagyobb állomása a Borjour Magnum, minden év február közepén. A Borjour-kóstolók jellegzetessége a különleges helyszínek mellett a fix belépőért nyújtott korlátlan, sétálós kóstolórendszer. A Borjour rádióműsor a radiocafé megszűntével a 90.9 Jazzy-n hallható, keddenként 19-től 20 óráig.
Winelovers borok az olvasás mellé