Az V. Junibor Ünnep a segítségről is szól

Borászportál
2017. szeptember 21., 12:18


Idén ősszel a Bazilika előtt, az égősorokkal kivilágított téren ismét érdemes lesz egy pohár rozéval/fehérrel/vörössel a kezünkben koccintani. 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke a belvárosba látogat négy napra, hogy együtt ünnepeljük a borászok új generációját. 
Az V. Junibor Ünnep a segítségről is szól
Fotó: Szegő Fruzsina
 
Az V. JUNIBOR és Gasztroünnepre a szokásos lendülettel érkeznek a friss, energikus és világlátott fiatal borászok, összesen 33 családból. A Szent István téren szeptember 28. és október 1-je között látogathatjuk meg a Juniborászokat. Ez az egyesület 2008-ban alakult és 40 év alatti borászokat tömörít meghívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről minden évben. A cél egy olyan közösség létrehozása volt, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja.
 
A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük és így egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk.
 
mondja Hernyák Tomi, a Junibor elnöke. "A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borfogyasztókkal való kapcsolattartásra” – tette hozzá.
 
Az V. Junibor Ünnep a segítségről is szól
Fotó: Szegő Fruzsina
 
A Bazilikánál elsőként megynyitó DiVino születését védnökölő Miklós Csabi elmesélte, kicsit sem munkaként tekint a feladatukra, és fontosnak tartja úttörő szerepüket ebben a komoly történetben. A Juniborászok között vannak sokadik generációs borászok, és olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe és járják ki saját pincéjük útját. Az egyesület, egyben baráti társaság tagjai:
 
Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi és Szabolcs, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Zsófi és Bence, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold, Dúzsi Tomi és Bence, Kiss Gábor, Sebestyén Csilla és Csabi, Demeter Endre ,Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Prácser Hajni és Miklós, Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dorottya, Kovács Tomi, Gál Peti, Figula Misi, Babiczki László
 
 
FELHÍVÁS FIATAL BORÁSZOK SZÁMÁRA
 
JUNIBOR - Zöldszüret
 
Ismersz ígéretes fiatal borászt? Vagy te magad vagy az? Jelentkezz emailben a Fiatal Borászok Egyesületének Zöldszüretére! Jelentkezz az info@junibor.hu címen a következő adatok megadásával szeptember 20-ig:
  • Birtok mérete, pincészet neve, borvidék
  • Borászatban betöltött szerep (borász/tulajdonos/főborász/szülő mellett)
  • Első saját bor évjárata / Legjellemzőbb saját tétel, ami a legjobban megmutat
  • Életkor
 
A legígéretesebb 20 jelentkező a Junibor Egyesület zártkörű rendezvényén mutatkozhat be szeptember 29-én pénteken a DiVino Bazilikában. Mutasd meg magad!
Winelovers borok az olvasás mellé