Badacsony felköltözik Budapestre

Borászportál
2015. március 23., 17:46


Március 26-án újra megrendezésre kerül a Badacsony New Yorkban elnevezésű esemény, melynek keretén belül bemutatkozik a borvidék, és elhozzák újdonságaikat a badacsonyi termelők. Az idei kóstoló középpontjában a könnyed, illatos fehérborok lesznek.
Badacsony felköltözik Budapestre
Forrás: Badacsony.com
„Nemcsak a borkedvelő közönség, hanem borászaink üzleti partnerei is kifejezetten várják ezt a tavaszi találkozást, amely kiváló alkalom a pincészetek újdonságainak megismerésére” – mondta Békássy János, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület elnöke, akik a badacsonyi borászok aktív közreműködésével rendezik meg az összborvidéki bemutatkozást.

A 2015-ös esemény tematikája: Illatos Badacsony, tehát a könnyed, illatos fehérborok kerülnek előtérbe. Az egységesen magas minőségre idén is nagyon odafigyelnek a borászok: egy termelőkből álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak. A rendezvénynek immáron negyedik éve a borvidék támogatója, a legendás New York Kávéház ad otthont.

A kóstolót megelőző sajtótájékoztatóra az illatos fajtákról szóló szakmai előadással és meglepetés vendégekkel készülnek a szervezők. 16 órától kezdődik a sétáló kóstoló a nagyközönség számára.

Jegyek kaphatóak elővételben, a helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt venni, magasabb áron. Az esemény Facebook oldalán megnézhetitek a kiállítók listáját is.
Winelovers borok az olvasás mellé