Bemutatkozott az Év pálinkája

Borászportál
2013. május 21., 11:33


Summarium - Mintegy négyszáz párlat és számos program várta a látogatókat a Budapesti Pálinkafesztiválon múlt hét csütörtöktől vasárnapig az Erzsébet téren, ahol a közönség az Év pálinkáját is megkóstolhatta, és akár a pálinkablendelést is kipróbálhatta.
Bemutatkozott az Év pálinkája
 
Bemutatkozott az Év pálinkája
További fotók a fesztiválról ide kattintva érhetők el
A meggy éve kapcsán bemutatkozott a 2013-as Év pálinkája: a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze. A rendezvény standjain kapható volt medvehagymás-pálinkás bonbon vagy meggylekvárban sült fűszeres marhapofakolbász is.
A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra standjánál kínálták az ország első gourmetlikőrjét, amely 27 féle gyógynövénykivonatból és prémium szőlőpálinkából készült.
 
Harmatrázó Pálinkaház jóvoltából lehetőség nyílt megismerkedni a limitált mennyiségben gyártott vadbodzapálinkával és az idei International Spirits Awardson ezüstérmet szerző Panyolai Birsalma pálinkával is. Az extrém ízek szerelmeseinek a Lady Levender Csokoládé Manufaktúra kedveskedett medvehagyma- és répapárlattal töltött bonbonnal.
Nemcsak pálinkák és ételek, hanem zenei programok is várták a közönséget a Design Terminál mögötti parkban: fellépett Sena, a Péterfy Bori és a Love Band, az Intim Torna Illegál, Zséda, a Colostar, a Belmondo, Zsola és a Vad Orchideák, a Tátrai Gitár Trió, valamint a Kéknyúl is.
A pálinkafesztivál legnagyobb újdonságának számított, hogy a Rézangyal standjánál a látogatók egy különleges mobilblendelő segítségével, négyféle párlatból készíthették el saját pálinkájukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatták be.