Best buy olaszrizling Egerből

Németh Richárd szövegésfotó
2013. október 25., 12:56


Borajánló - Még mindig tart az Olaszrizling Október, ezért a hátralévő napokban szeretnénk kiemelni olvasóink számára néhány olyan tételt, amely a boltok polcairól könnyen beszerezhető és megbízható minőséggel rendelkezik. Jelen írásunkban az Egri Korona Borház ’12-es gyümölcsös, üde, friss tételét ajánljuk.
Best buy olaszrizling Egerből
 
Best buy olaszrizling Egerből
.
Szalmasárga színű, reduktív technológiával készült, ezért kimondottan illatos olaszrizling. A fajta tipikus jegyei (rezeda, felezett mandula) mellett srága húsú (mangó, ananász, őszibarack) és fehérhúsú gyümölcsöket (champion barack, alma) is kapunk, egy kissé édeskés, cukorkás felhang kíséretében.
A bor száraz, kóstolva lendületes savakat, egy közepesnél vékonyabb testet és egy moderált (12,5% vol.) alkoholt kapunk. A korty elejét a már illatban megismert gyümölcs-aromák, míg a (viszonylag rövid) lecsengését fanyar, citrusos, keserűmandulás jegyek díszítik.
Jó ivású, napi fogyasztásra szánt bor, ami 12 °C-on tudja a legszebb formáját mutatni. Ha társítani szeretnénk mellé valamit, akkor vagy egy rukkola ágyon tálalt citromos tonhalsalátát vagy egy üveg szódát vegyünk magunk mellé. Bizony, a bor kiváló fröccsalapanyag!
Az Egri Korona Borház 2012-es Olaszrizlingje – a Metrotól a Sparon át a Tescoig – számos helyen beszerezhető, de akár meg is rendelhető a pincészet weboldaláról 1390 forintért, ide kattintva.
(Szponzorált tartalom!)
 
Winelovers borok az olvasás mellé