Borászati tanulmányok Geisenheim-ben

Borászportál
2014. október 17., 15:55


A "Pre-Study" program magyarországi pályázóknak segít abban, hogy felkészüljenek a Geisenheim-i Főiskolán történő tanulmányokra. A Németországban található Geisenheim-i Főiskola szakmai gyakorlattal és nyelvtanfolyammal egybekötött főiskolai előkészítő programot kínál magyar pályázók számára.
Borászati tanulmányok Geisenheim-ben
 
Ez az előkészítő program tökéletes lehetőség arra, hogy a résztvevők a gyakorlat után elkezdhessék tanulmányaikat Szőlész/Borász, Italtechnológia vagy Nemzetközi Borgazdaság szakon. A Geisenheim-i Főiskola, amely 140 éves tradícióra tekint vissza bor-, gyümölcs- és zöldségtermesztés területén, egy tudományos alapú, de gyakorlatias jellegű Bachelor képzést kínál. A diákokat egy családias jellegű főiskola várja, amely Németország egyik leghíresebb borvidékének (Rheingau) közepén található, karnyújtásnyira az UNESCO által elismert és a világörökség részét képző "Rajna felső szakaszának völgyétől". Geisenheim közlekedés szempontjából is előnyös helyen fekszik, Frankfurt, Wiesbaden és Mainz közelében.
A "Pre-Study" program segít abban, hogy a jelentkezők könnyebben beilleszkedjenek és, hogy gyorsabban megtalálják a helyüket a német felsőoktatási rendszerben. Mivel a főiskolai tanulmányok megkezdése egy teljesen új környezetben nem egyszerű, ezért Geisenheim-ben egy egész csapat segít a nemzetközi diákoknak az előkészületekben.
A program irányítója, Lisa-Marie Peters és a Pre-study csapat többek között abban is segédkeznek, hogy a pályázók gyakorlati helyet találjanak egy borászatban vagy egyéb italtechnológiai cégnél. Ez a gyakorlat ugyanis a tanulmányok előfeltétele: „Feladataink közé tartozik az is, hogy a diákoknak egy min. 26 hetes gyakorlatot szervezünk, valamint ehhez megfelelő szállást találunk”.
 
Az tanulmányokat megelőző gyakorlattal egy időben a pályázók intenzív nyelvtanfolyamon is részt vesznek, hiszen a megfelelő német nyelvismeret a tanulmányok megkezdéséhez elengedhetetlen.
Ezen kívül előre kiválasztott geisenheimi diákok segítenek abban, hogy a pályázók gyorsabban beilleszkedjenek, barátokat találjanak, könnyebben kiigazodjanak a főiskolán és, hogy kapcsolatot teremtsenek helyi borászati cégekkel. A főiskola munkatársai pedig tanácsokat adnak többek között abban, hogy milyen dokumentumokat kell benyújtani a főiskolai tanulmányokhoz, hogyan lehet a tanulmányokat finanszírozni, milyen szakon érdemes tanulni, és hogy hol kell biztosítást kötni.
Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a program, kérem látogassa meg oldalunkra:
www.hs-geisenheim.de/international/pre-study
A "Pre-Study" programot az Európai Unió Sociális Alapja, valamint Hessen tartomány támogatja.