Borfesztiválok a fővároson túl - Hová menjünk bort kóstolni a következő hétvégéken?


2023. május 10., 17:57


Bárhol is élsz az országban, a jó borok mindenhová elkísérnek. Nézz körül a környéken, hátha épp a közeledben rendeznek meg hétvégén egy borfesztivált!
Borfesztiválok a fővároson túl - Hová menjünk bort kóstolni a következő hétvégéken?
Borfesztiválok májusban
Avasi Borangolás 2023 - Bor és gasztronómiai fesztivál Miskolcon
május 11-13
 
Az Avasi Borangolás Miskolc legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye, amelyet az avasi pincesorokon rendeznek meg. A 3 napos rendezvény első napja szakmai nap, a másik két napon kitárják kapuikat a pincesorok, kinyitnak a borházak, a "borangolókat" különböző stílusú zenekarok és utcazenészek és kulturális programok várják.
 
Szegedi Borfesztivál 2023 - Szeged Napja ünnepségsorozat
május 12-21.
 
A magyar borászok Szegedre, a napfény városába költöznek, a kiállítók Magyarország minden borvidékéről jelen lesznek. A Szegedi Borfesztiválon a kiváló borok, pálinkák és sajtok mellett gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.
 
Kéknyelű Piknik
május 13.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Balaton-felvidék legszebb tavaszi boros fesztiválját, a Kéknyelű Pikniket, ahol idén is 30 féle kéknyelűt lehet majd kóstolni. Káptalantóti mellett, az Istvándy Ligetben várják újra a bor, a gasztronómia és a Balaton szerelmeseit. Mesterkurzusok keretén belül szó lesz a kéknyelűvédjegy és az Ízbank koncepciójáról, valamint a balatoni halak gasztronómiai szerepéről. 
 
Soproni Borünnep 
május 19-21.
 
A soproni Várkerületben ingyenesen látogatható rendezvény a szőlőtermesztés és a borkészítés évszázados hagyományai előtt tiszteleg. A borfesztivál hangulatot koncertek, kulturális programok, bemutatók és a kézműves kirakodóvásár biztosítják.
 
Borvarázs Pünkösdi bor- és tócsifesztivál Ajka
május 28-29.
 
Ajka város főterén rendezik meg a Borvarázs Pünkösdi bor- és tócsifesztivált. A fesztivál ideje alatt neves somlói pincészetek kínálják boraikat. 
 
Borfesztiválok a fővároson túl - Hová menjünk bort kóstolni a következő hétvégéken?
Szegedi Borfesztivál
 
Balatoni Hal- és Borünnep Balatonfüred 2023
május 26-29.
 
Balatonfüred nyárnyitó gasztro-kulturális rendezvénysorozata a Balatoni Hal- és Borünnep. 4 napon át borbemutatók, borvásár és balatoni halak kóstolója várja a vendégeket. A borbemutatókhoz és borkóstolókhoz koncertek, gyermekprogramok és számos más rendezvény is kapcsolódik.
 
Borfesztiválok júniusban
Tokaji Bornapok
június 2-4.
 
A bor a hagyományok és a gasztronómia találkozása Tokajban. Tokaj-Hegyalja kiváló borászai a város főterén felállított faházakban kínálják a jobbnál jobb boraikat és pálinkáikat, de a helyiek nyitott pincékkel is várnak. Személyesen is találkozhatsz a borászokkal, akik lelkesen kóstoltatnak, beszélgetnek az érdeklődőkkel.
 
Szent György-hegy hajnalig
június 3.

Már szinte tradíció, hogy a Szent György-hegy hajnalig program indítja el a nyarat a Balaton északi partján. A Balaton-felvidék egyik legszebb tanúhegyén olyan pincék is kinyitnak erre a napra, ahova máskor nem lehet ellátogatni. Június 3-án a találkozásé, a pikniké, a lassulásé, a zenéké, a jó boroké, a naplementéé és a teliholdé a főszerep. A szervezők ezúttal is tartogatnak újdonságot: a látogatók idén "nappali" és "hajnali” helyszínek között válogathatnak – csaknem 20 pincészet, borbolt, étterem, kert nyit ki, és lesznek új helyszínek is.
 
Somló Fesztivál 2023 - Éjszakai pincetúra
június 16-18.
 
Van egy éjszaka az évben, amikor a Somló szinte összes borászata tárt karokkal várja vendégeiket. Beszélgess a borásszal, nézz be a pincéjébe, kóstolj hordóból, kirándulj a dűlök között, és mindezt egész éjszaka! 
 
Bükkaljai Borfesztivál és nemzetközi borverseny Bogács 2023
június 22-25.
 
A Bükkaljai Borfesztiválon zenés bortúra, borverseny, előadások, vidámság, zamatos borok, testvér -települések, koncertek, tűzijáték várnak egész Bogácson: a Közösségi Házban, a Rendezvényparkban, a pincesoron.
 
Winelovers borok az olvasás mellé