Egy kivételes sétálókóstoló a 100 legjobb magyar bor díjazottjaival


2023. július 14., 15:44


Csatlakozz idén is az év meghatározó boros eseményéhez!
Egy kivételes sétálókóstoló a 100 legjobb magyar bor díjazottjaival
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.)
Időpont: 2023.09.16. szombat 14:00-22:00
 
Ahogy azt már megszokhattuk: a legkiválóbb hazai borokat kóstolhatjuk szeptemberben a Corinthia Hotel Budapest impozáns termeiben.
 
Egy kivételes sétálókóstoló a 100 legjobb magyar bor díjazottjaival
 
Idén már nyolc kategóriában lehetett nevezni a versenyre: az édes borok, a pezsgők, és az illatos fehérek mellett volt reduktív és hordóban érlelt fehérbor kategória is, a vörösek pedig a gyümölcs- és tanninhangsúlyos vörösborok csoportjára oszlottak. 
 
A külföldi tételekkel együtt összesen 840 nevezett bort világszinten elismert szaktekintélyek kóstolták és bírálták. Ezért is figyelemre méltóak az eredmények, hiszen a legnagyobb rutinnal, széleskörű rálátással rendelkező zsűritagok pontozták a beküldött tételeket. 
 
Köztük volt négy Master of Wine: Essi Avellan, Rose Murray Brown, Caro Maurer és Dr. Caroline Gilby; egy Master Sommelier: Czinki Tamás, továbbá sommelier bajnokok, dipWSET szakemberek, borszakírók, nagy kóstolási tapasztalattal rendelkező borkereskedők Londonból, Belgiumból, Svájcból, Németországból.
 
A zsűri tagjai minden tételt vakon kóstoltak és a nemzetközileg elfogadott 100 pontos skálán, szabadszavas borleírással kiegészítve a megadott érzékszervi bírálati és minőségi szempontok alapján értékelték a borokat. Emellett azt is vizsgálták, hogy az adott bor stílus tekintetében, a kategóriájában mennyire közelít az elvárthoz, az ún. “origóhoz”.
 
Egy kivételes sétálókóstoló a 100 legjobb magyar bor díjazottjaival
 
Az eredmények összesítése még zajlik, még nem tudjuk, hány érem született, egy dolog azonban biztos:
a Winelovers 100 nagykóstolón a legjobb 100 hazai tétel kivétel nélkül jelen lesz, és egyetlen jeggyel akár az összeset megkóstolhatod! 
Augusztus 4-ig a pre-early bird jegy ráadásul 4000 Ft-tal olcsóbban érhető el, és a korlátlan borfogyasztás mellett a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin legújabb számát is megkapod.
   
További információk
A Winelovers 100 magazin honlapja: https://winelovers100.hu/magazin/
A Winelovers Wine Awards borverseny honlapja: https://wineloverswineawards.com/
 
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé