Ezek lesznek 2015 legnagyobb boros eseményei

Borászportál
2015. január 02., 21:25


Itt az újév, és ugyan messze van még az igazi szezon, néhány borfesztivál, kóstoló és tartalmasnak ígérkező program dátumát már be lehet vésni a naptárba. Nézzük ezeket!
Ezek lesznek 2015 legnagyobb boros eseményei
A Monori Picncefalu ban 18 helyszínén korlátlanul lesznek kóstolhatóak a helyi borosgazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt borai és a vendég éttermek ételízelítői.
Az etyeki újhegyi és szépvölgyi borászok idén is várják a vendégborászokat és a látogatóak a Gasztrosétányon. Az eddigi piknikekhez hasonlóan a színvonalas kézműves és gasztronómiai kiállítás és vásár ia garantált!
 
  • Február - Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj
Egy kóstoló, ahol Eger és Szekszárd legjobb borászai mutatják be bikavéreiket, Budapesten.
  • Február 5. - Furmint Február
A Nagy Furmint Február Kóstolóra eddig már több mint 50 pincészet igazolta vissza a részvételét!
Az olaszrizling termelői és rajongói Somlótól Villányig és Egerszóláttól a Szent György-hegyig együtt kóstolhattak és együtt gondolkozhatnak a legelterjedtebb hazai fehér fajta esélyeiről és jövőjéről.
A Borjour Magnum az év legnagyobb zárt terű kóstolója. Több, mint 200 borászat, 600 kóstolható bor, egy napon, a Millenáris három épületében. Az idén Valentin-napi meglepetésekkel!
2015. február 21-én immáron 10. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, amelynek az InterContinental Budapest ad otthont. A rendezvény célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek. Nagy öröm számunkra a kerek évforduló, hiszen ez bizonyítja az esemény értékét, a résztvevők bizalmát.
A 200 fősre tervezett konferencia kiemelt célja, hogy felületet biztosítson a szőlőbor ágazatot segítő véleményformáló gondolatoknak és teret adjon a szakmát érintő érdemi kommunikációnak.
A Winelovers csapat új rendezvénye, amely a figyelem középpontjába kívánja állítani a Tokaji borvidéket, illetve a teljes régiót a tudatos borkedvelői réteg és a nagyközönség számára egyaránt.
A Nagy Kékfrankos kóstoló az áprilisi, kékfrankosról szóló tematikus hónap keretében másodszor kerül megrendezésre.
  • Május - Szekszárdi - kulcs a szívedhez
Borkóstoló Budapesten, ahol kb. 20 kiállító szekszárdi borász borai kóstolhatóak.
  • Május - Szegedi Borfesztivál 
Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat, a város egyik legnagyobb bulija, tíz napig, koncertekkel, kiváló borokkal.
Nyárköszöntő borünnep friss rozékkal, gyöngyöző, habzó és pezsgő borokkal a Gesztenyés kertben.
Szokás szerint a Millenáris Parkban, kiváló hazai éttermek ízelítőivel, és a legjobb borászatok, borkereskedők kínálatával.
A Winelovers csapat másik 2015-ben debütáló rendezvénye a legjobb hazai és külföldi pezsgőkkel, mesterkurzusokkal, különlegességekkel.
A VinAgora Borverseny borainak közönségkóstolója Budapesten, a Boscolo New York Palotában.
  • Július 9-12. - Egri Bikavér Ünnep
A 19 éves múltra visszatekintő borfesztivál, az Egri borvidék kiemelt borturisztikai és borgasztronómiai eseménye, az egri Érsekkert ősfákkal benőtt, romantikus parkjában. A rendezvényen az Egri Bikavér fehér párja, az új egri márka, az Egri Csillag, valamint az egri rozé borok is bemutatkoznak. Számtalan program mellett kézművesek vására, két színpadon sokszínű zenei produkciók szórakoztatják vendégeinket. 
  • Augusztus - Bor, Mámor, Bénye
Tokaji borok, zempléni ízek: fesztivál az erdőbényei kertekben.
  • Augusztus - Győri Bornapok
Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál, amikor Győr belvárosa, utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át, fesztiváli hangulatot teremtve.
  • Szeptember - Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál
A Budavári Borfesztiválon, a Budai Vár teraszain Magyarország borászai mellett neves borkereskedők jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
  • Október 4-6. - Villányi Vörösborfesztivál
Immár harmadszor lesz Nagy Olaszrizling Kóstoló a legjobb magyar és határon túli olaszrizlingekkel. izgalmas mesterkurzusokkal, kiváló hangulattal.
Novemberben a bordeaux-i fajták nagy borain lesz a hangsúly idén is!
  • December - Egri Borszalon
A polgári Magyarország világát idéző miliőben a híres borvidék jelentősebb borászai személyesen kóstoltatják boraikat. Évről - évre színes program kíséri a rendezvényt.