Ezek voltak a Balaton Sound kedvenc borai

Borászportál
2015. július 17., 21:37


Talán nem meglepő, hogy a vasárnap véget ért Balaton Soundon a rozékból fogyott a legtöbb, és - bizonyára a kellemes melegnek köszönhetően - népszerűek voltak az illatos fajták is. Körbekérdeztünk.
Ezek voltak a Balaton Sound kedvenc borai
Idén is beállította a tavalyi nézőcsúcsot a Sound: összesen 145 ezren mulattak Zamárdiban. Szombaton teltházas volt a rendezvény, hiszen az Afrojack és Faithless buliján 35 ezren verették.

„Minden szempontból kiemelkedő fesztivált tudunk magunk mögött” – mondta Fülöp Zoltán főszervező, aki azt is elárulta, hogy a víz közelsége és a fesztivál látványvilága nagy sikert aratott. A napi 35 ezres látogatószám egyébként a szervezők által meghatározott limit, jövőre sem terveznek több embert egyszerre beengedni a rendezvényre. 
 
Lapunk gyors kutatása szerint egyértelműen a rozé volt a buli sláger borfajtája. A DiVino két mobil borbárral volt jelen a Soundon (egy a VIP-ben, egy pedig a parthoz közel), az ő beszámolójuk szerint a ház bora mellett Gál Tibor Csak Neked Pinot Noir Rozéja volt a slágertermék, valamint nagyon szerették a Frittmann Irsai Olivért is a vendégek.
 
 
A fesztivál ideje alatt egyébként több, mint 1600 palack rozé fogyott a két mobil borbárban, amelyek egyike a Szigeten ismét a VIP-ben, a másik pedig a Nagyszínpaddal szemben lesz.
 
Ezek voltak a Balaton Sound kedvenc borai
 
A szekszárdi Lajvér Avantgarde is külön standdal érkezett a Soundra. Elmondták, hogy náluk is a rozé fogyott a leginkább, a Cuvée Blanc mellett, amely egy sauvignon blanc, cserszegi fűszeres házasítás. A több ezer eladott palack nagyjából a 75%-a volt a rozé, a többi pedig fehérbor.
 
Népszerű helyszín volt az Aperol Garden is, ahol Aperol Spritz-cel és Gancia pezsgőkkel várták a vendégeket. Utóbbi volt egyébként a Sound hivatalos pezsgője.
 
A Balatoni Kör a MOL Nagyon Balaton standjáon kapott helyet. Szinte a teljes szortimentet meg lehetett kóstolni. A Jásdi, a Szent Donát, a Pálffy, a Sabar, a Villa Tolnay, a Laposa, az Istvándy, a Szeremley, a Bezerics, a Légli, a Konyári, és a Bujdosó pincészetek könnyebb, nyári tételekkel és egy érlelt borral készültek. Talán nem meglepő, hogy a könnyebb borok fogytak jobban.
 
 
Most kicsit lenyugszik az élet a Balaton körül, mert ezen a hétvégén a fesztivállatok a Velencei-tónál zúznak, az EFOTT-on. De persze túlzás lenne azt állítani, hogy a magyar tenger partja nem tartogat izgalmakat ezen a hétvégén. Elég, hogyha csak a borfesztiválok között nézünk szét! Jön a Jazz és a Bor Fesztiválja Balatonbogláron, a Balatongyöröki Borfesztivál, a Badacsonyi Borhetek és a Zánkai Bornapok is! 
Winelovers borok az olvasás mellé