Filmbe illő boros rablás történt Franciaországban

Borászportál
2021. január 09., 10:25


Minden kellék adva volt: kétszer lecsapó tolvajok, autós üldözés, röpködő borosüvegek.
Filmbe illő boros rablás történt Franciaországban
Címlapfotó: www.tripadvisor.co.uk
 
A Domaine de Rymska Saint-Jean-de-Trézy burgundia egyik legelitebb luxusszállódája. Nagy népszerűségnek örvend a képeslapra illő panorámája, a minden igényt kielégítő szobái és a különleges tételek sorát felvonultató borospincéje miatt.  
 

Utóbbi került kétszer is veszélybe rövid időn belül. Először január 4-én, hétfőn törtek be ismeretlenek és lovasítottak meg 70 millió forint értékű készletet, köztük számos burgundi grand cru bort, még mielőtt a riasztó bekapcsolt volna. A sikeren felbuzdulva feltételezhetően ugyanez a banda tért vissza következő éjjel is és markolt fel ezúttal 115 millió forint értékű zsákmányt.
 
Filmbe illő boros rablás történt Franciaországban
Fotó: www.thefork.com

Ezúttal azonban pechükre felébredt a tulajdonos, aki kocsiba pattant és üldözöbe vette a tolvajokat. Közben értesítette a rendőrséget, akik becsatlakoztak a hajtóvadászatba. A rablók úgy próbáltak egérutat nyerni, hogy az értékes üvegekkel elkezdték dobálni a rendőrautók szélvédőjét, de egyszer sem találtak.

A több kilométeren át tartó üldözés egy a rendőrség által Lyontól 22 km-re az autópályán felállított barikádnál ért véget. Innen a 3 rabló a kisbuszt hátrahagyva futva menekült tovább, a rendőrség még keresi őket. A második zsákmány így (leszámítva a szélvédőre hajított palackokat) épségben megúszta.