Ismerd meg a Mátrát!

Borászportál
2015. május 06., 11:02


A Mátrai Történelmi Borvidék területi nagysága alapján a második legnagyobb hazánkban, ahol már a Honfoglalás óta hagyományai vannak a szőlőtermesztésnek. Ha közelebbről is megismerkednél a mátrai borokkal, akkor nincs is erre jobb alkalom, mint a hétvégén megrendezésre kerülő Mátrai Május.
Ismerd meg a Mátrát!
Forrás: Nemzetibormaraton.hu
A borvidéki bemutatóra május 9-én kerül sor a budapesti NU Bisztóban a Borjour szervezésében. Összesen 21 termelő borait kóstolhatod meg, akik nemcsak egy, hanem több tételüket is elhozzák a fővárosba. Lesznek friss, reduktív, 2014-es borok, amelyek előtérbe kerünek a nyári melegben. Kóstolhatsz például Irsai Olivért, sauvignon blanc-t, szürkebarátot, muscat ottonelt, olaszrizlinget, traminit, hárslevelűt, rajnai rizlinget, de természetesen a 2014-es rozék sem maradhatnak ki a sorból.
De nemcsak friss tételekkel készülnek a borászok, hanem dűlőszelektált, érlelt fehér- és vörösborokkal is. Az eseményen részt vesznek a Mátrai Tőkések is (Karner Gábor, Losonci Bálint, Szecskő Tamás). Akik hiszik, hogy „a Mátrai borvidéken vannak olyan kivételes adottságú dűlők, ahol elsősorban a földben rejlő geológiai értékekből eredően összetett, tömör szerkezetű, harmonikus, és erős egyedi karakterrel rendelkező borokat készíthetnek”.
 
Több pincészetnél is érdemes lesz kóstolni, mert különleges tételeiket is elhozzák magukkal, amelyeket még nem lehet forgalomban kapni vagy csak helyben, a borvidéken értékesítik. A kiállító borászatok névsora: Ákos Pince, Babiczki Pincészet, Bárdos és Fia Pincészet, Benedek Pince, Borpalota, Centurio Szőlőbirtok, Csernyik Pince, Go Bri Pincészet, Kardos-Kiss Sándor Pincészete, Karner Gábor Kézműves Borászata, Kerekes Szőlőbirtok és Pince, Kovács Borház, Laczkó Borház, Losonci Pince, Ludányi András Pincészete, Ludányi Pince, Maróti Pince, Molnár és Fiai Pincészet, Nyilas Pincészet, Szecskő Pince, Szőke Mátyás és Zoltán Pincészete
 
A részletes borlistát a Borjour honlapján tekintheted meg: www.borjour.hu
 
Ismerd meg a Mátrát!
 
A nap folyamán lehetőséged lesz beszélgetni személyesen a borászokkal, ugyanis a szervezők mini mesterkurzusokkal készülnek, amelyeket 20 percenként, maximum 20 főnek a NU Bisztró előtti zöld teraszokon rendeznek meg. A részvétel ingyenes, a programokra csak feliratkozni kell a helyszínen. Még egy jó hír, hogy a kóstoló után egy after party is várja a vendégeket, ahol a DJ-pultban borászok is felbukkanhatnak.
 
Még egyszer a fontos információk:
 
Helyszín: NU Bisztro, VI., Teréz krt. 55. (Eiffel tér)
Időpont: május 9., 16:00 órától (14 és 16 óra között: szakmai órák)
Belépő: 5000 Ft, mely tartalmazza a korlátlan kóstolót, ásványvizet és amelyből 1000 Ft a NU Bisztró kínálatából levásárolható a rendezvény napján – ételekre vagy az after partyn a borbár boraira!
 
Korlátozott számban igényelhető VIP belépő, mellyel már 14 órától látogatható a rendezvény és 2000 Ft értékben tartalmaz NU Bisztró kuponokat. Ára: 8500 Ft. (Regisztrációkor kérjük jelezni a VIP-jegyigényt!)

Jelentkezés: e-mailen (info@borjour.hu) az első 250 jelentkezést fogadjuk el (a regisztráció kötelező, fizetés a helyszínen)
 
Facebook esemény oldala: itt
Winelovers borok az olvasás mellé